settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad er Zion? Hvad er Zions bjerg? Hvad er Zions bibelske betydning?

Svar


Salmernes Bog 87:2-3 siger, "Herren elsker Zions porte mest af alle Jakobs boliger. Herlige ting siges om dig, du Guds by." Ordet "Zion" betyder egentligt "befæstning," og gentages over 150 gange i bibelen. I bibelen er Zion både Davids by og Guds by. Som bibelen skrider frem, sker der en overgang, hvor "Zion" går fra primært at henvise til en fysisk by, til at få en mere åndelig betydning.

Første gang ordet "Zion" nævnes i bibelen, er i 2. Samuel 5:7: "Men David indtog klippeborgen Zion, det samme som Davidsbyen." Altså var Zion oprindeligt navnet for den gamle, jebusitiske fæstning i byen Jerusalem. Zion kom til at stå for ikke blot fæstningen, men også for byen, hvori fæstningen stod. Efter David indtager "Zions fæstning," blev Zion kaldt for "Davids by" (1. Kong. 8:1; 1. Krønike 11:5; 2. Krønike 5:2).

Da Salomon byggede templet i Jerusalem, fik Zion den udvidede betydning, at det nu inkluderede templet og området omkring det (Salmerne 2:6, 48:2, 11-12, 132:13). Zion blev senere brugt som et navn for byen Jerusalem, Judas land, og folket Israel som et hele (Esajas 40:9; Jeremias 31:12; Zakarias 9:13).

Den vigtigste brug af ordet "Zion" er i den teologiske forstand. Zion bruges billedligt om Israel som Guds folk (Esajas 60:14). Den åndelige betydning af Zion fortsætter i det nye testamente, hvor det gives den kristne betydning, at det er Guds åndelige rige, det himmelske Jerusalem (Hebræerne 12:22; Åb. 14:1). Peter kalder Kristus for Zions hjørnesten: "Se, i Zion lægger jeg en hjørnesten, udvalgt og kostbar. Den, der tror på ham, skal ikke blive til skamme" (1. Peter 2:6).

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad er Zion? Hvad er Zions bjerg? Hvad er Zions bibelske betydning?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries