settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad siger Bibelen om vigtigheden af at være ansvarlig overfor nogen?

Svar


Der er allerede megen fristelse i verden i dag, og Satan arbejder på overtid for at skabe endnu mere. Midt i denne fristelse, vælger mange kristne at have person i deres liv, der holder dem ansvarlig, som de kan bede med og dele de byrder med, der opstår ved åndelig krigsførelse. Det er godt at have en broder eller søster vi kan regne med, når vi står ansigt til ansigt med fristelser. Kong David var alene den aften, at han blev fristet til ægteskabsbrud med Batseba (2. Samuel 11). Bibelen fortæller os, at vi kæmper en kamp, som ikke står mod kød og blod, men er åndelig, imod magter og åndelige kræfter, der truer os (Efeserne 6:12).

Når vi ved, at vi er i en kamp mod mørkets kræfter, bør vi ønske så meget hjælp vi kan få omkring os, og dette kan inkludere at vi gør os selv ansvarlige overfor en anden troende, som kan opmuntre os i kampen. Paulus fortæller os, at vi må være iklædt al den kraft, Gud giver os til kampen: "Tag derfor Guds fulde rustning på, for at I kan stå imod på den onde dag, overvinde alt og bestå" (Efeserne 6:13). Vi ved uden tvivl, at fristelse vil komme. Vi må være forberedte.

Satan kender vores svagheder, og han ved, hvor vi er sårbare. Han ved, når et ægtepar skændes, og måske føler at en anden lettere kan forstå det og være medfølende. Han ved, når et barn er blevet straffet af sine forældre, og måske føler sig ondsindet. Han ved, når ting ikke går godt på jobbet, og præcis hvor baren ligger på vej hjem derfra. Hvor finder vi hjælp? Vi ønsker at gøre det, der er rigtigt i Guds øjne, men er alligevel svage. Hvad gør vi?

I Ordsprogenes Bog 27:17 står der, "Jern slibes til med jern, det ene menneske sliber det andet til." Når vi ser en vens ansigt, er det et udtryk for opmuntring eller moralsk støtte. Hvornår oplevede du sidst, at en ven ringede, bare for at høre, hvordan du havde det? Hvornår ringede du sidst til en ven selv, og spurgte, hvordan hun havde det? Opmuntring og moralsk støtte fra en ven er nogle gange den manglende ingrediens i kampen mod Satan. Når vi stiller os ansvarlige over for en anden person, kan det give os denne manglende ingrediens.

Forfatteren i Hebræerbrevet opsummerede det, da han skrev, "Lad os give agt på hinanden, så vi tilskynder til kærlighed og gode gerninger, og lad os ikke svigte vores egen forsamling, som nogle har for skik, men formane hinanden så meget mere, som I ser, at dagen nærmer sig" (Hebræerne 10:24-25). Kristi legeme hænger sammen, og vi forpligtet overfor hinanden til at opbygge hinanden. Jakob taler også implicit om at stille sig ansvarlig, når han siger, "Bekend derfor jeres synder for hinanden, og bed for hinanden om, at I må blive helbredt. En retfærdigs bøn formår meget, stærk som den er" (Jakob 5:16).

Det han være en hjælp i kampen om at overvinde synd, at man stiller sig ansvarlig overfor nogen. Når du stiller dig ansvarlig overfor nogen, kan personen være der for at opmuntre dig, formane dig, undervise dig, glædes sig med dig, og græde med dig. Enhver kristen bør overveje at have en person, de stiller sig til ansvar over for, som man kan bede med, tale med, betro sig til, og bekende overfor.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad siger Bibelen om vigtigheden af at være ansvarlig overfor nogen?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries