settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvordan kan jeg vide, om jeg er forelsket?

Svar


Forelskelse er en meget stærk følelse. Den er motivet for meget af det, vi gør i vores liv. Vi træffer mange vigtige beslutninger, baseret på denne følelse, og blive endda gift, fordi vi mener, vi er ”forelskede.” Dette er måske årsagen til, at omkring halvdelen af alle ægteskaber ender med skilsmisse. Bibelen fortæller os, at sand kærlighed ikke er en følelse, der kommer og går, men et valg. Vi skal ikke bare elske dem, der elsker os; vi skal endda elske dem, der hader os, på samme måde, som Kristus elsker de uelskelige (Lukas 6:35). ”Kærligheden er tålmodig, kærligheden er mild, den misunder ikke, kærligheden praler ikke, bilder sig ikke noget ind. Den gør intet usømmeligt, søger ikke sit eget, hidser sig ikke op, bærer ikke nag. Den finder ikke sin glæde i uretten, men glæder sig ved sandheden. Den tåler alt, tror alt, håber alt, udholder alt” (1. Korinther 13:4-7).

Man kan let ”forelske” sig i nogen, men der er nogle spørgsmål, du må stille dig selv, før du beslutter dig for, at denne følelse er et udtryk for sand kærlighed. For det første, er personen en kristen? Altså, har han/ hun givet sit liv til Kristus? Stoler han/ hun kun på, at Kristus kan frelse ham/ hende? Og hvis du overvejer at give dit hjerte og dine følelser til én person, så spørg dig selv, om du er villig til at sætte denne person over alle andre mennesker, og lade det være det vigtigste forhold i dit liv, udover forholdet til Gud. Bibelen fortæller os, at når to mennesker bliver gift, så bliver de til ét kød (1. Mosebog 2:24; Matthæus 19:5).

En anden ting, du burde overveje, er om den udkårne overhovedet er en god kandidat til at blive gift med. Har han/ hun placeret Gud på førstepladsen i sit? Har han/ hun tid og overskud til at bygge på et forhold, der skal blive til et livslangt ægteskab? Der findes ikke en målestok, der kan fortælle os, hvornår vi virkelig elsker nogen, men det er vigtigt at skelne, om vi bare følger vores følelser, eller om vi følger Guds vilje for vores liv. Ægte kærlighed er et valg, og ikke bare en følelse. Ægte bibelsk kærlighed er at elske et andet menneske hele tiden, og ikke kun når man føler sig ”forelsket.”

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvordan kan jeg vide, om jeg er forelsket?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries