settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad siger bibelen om tatoveringer/ body piercinger?

Svar


I det gammeltestamentlige lov fik israelitterne at vide, at ”i må ikke tilføje jer snitsår på kroppen for en afdød eller lade jer tatovere” (3. Mosebog 19:28). Så selvom troende ikke er under loven i dag (Romerne 10:4; Galaterne 3:23-25; Efeserne 2:15), så burde det faktum, at der fandtes et forbud imod tatoveringer, rejse nogle spørgsmål. Det nye testamente siger ikke noget om, om en troende burde have en tatovering eller ej.

Hvad tatoveringer og body piercinger angår, så er det en god ide at spørge os selv, om vi med ærlig og god samvittighed kan spørge Gud, om han vil bruge denne aktivitet til sit eget, gode formål. ”Enten i altså spiser eller drikker, eller hvad i end gør, skal i gøre alt til Guds ære” (1. Korinther 10:31). Det nye testamente har ingen befalinger imod tatoveringer body piercinger, men giver os heller ingen grund til at tro, at Gud måtte ønske at vi fik tatoveringer eller body piercinger.

Et vigtigt princip fra skriften, når bibelen ikke nævner noget om en given sag, er, at hvis der er nogen tvivl om, om det behager Gud, så er det bedre ikke at deltage i denne aktivitet. Romerne 14:23 minder os jo om, at alt, der ikke er tro, er synd. Vi må huske på, at vores kroppe, såvel som vores sjæle, er blevet købt og tilhører Gud. Selvom 1. Korinther 6:19-20 ikke direkte har at gøre med tatoveringer og body piercinger, så giver dette skriftsted os stadig et princip at leve efter: ”Eller ved i ikke, at jeres legeme er et tempel for Helligånden, som er i jer, og som i har fra Gud? I tilhører ikke jer selv, for i blev købt dyrt. Ær derfor Gud med jeres legeme!” Dette skriftsted bør have stor myndighed i vores liv, angående hvordan vi behandler og hvad vi gør med vores legemer. Hvis vores legemer tilhører Gud, burde vi sikre os, at vi havde hans klare ”tilladelse”, før vi ”mærker” dem med tatoveringer og body piercinger.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad siger bibelen om tatoveringer/ body piercinger?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries