settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad er bibelens tabte bøger for noget?

Svar


Der findes ingen ”tabte bøger” fra bibelen, som er blevet taget ud af bibelen. Der findes mange legender og rygter om tabte bøger, men der er overhovedet ikke nogen sandhed i disse historier. Enhver bog som Gud havde besluttet sig for og inspireret til at være i bibelen, er i bibelen. Der findes bogstaveligt talt hundredvis af bøger som blev skrevet i den samme tidsperiode som bibelen. Nogle af disse bøger indeholder sande beretninger om ting, der faktisk skete (1. Makkabæerbog, eksempelvis). Nogle indeholder god åndelig undervisning (Visdommens bog, for eksempel). Men disse bøger blev ikke inspireret af Gud. Hvis vi læser nogen af disse bøger, såsom apokryferne, så må vi behandle dem som fejlbarlige, historiske bøger, og ikke som Guds inspirerede, ufejlbarlige Ord (2. Timotheus 3:16-17).

Thomasevangeliet er f.eks. en forfalskning som blev skrevet i det 3. eller 4. århundrede e.kr., som hævdede at være skrevet af apostlen Thomas. Men det blev ikke skrevet af Thomas. De tidlige kirkefædre forkastede næsten alle sammen Thomasevangeliet som værende et kættersk dokument. Intet af det (eller i bedste tilfælde, meget lidt af det) er sandt. Barnabasbrevet blev ikke skrevet af den bibelske Barnabas, men af en bedrager. Det samme kan siges om Filipevangeliet, Peters Åbenbaring, osv.

Der er kun én Gud. Bibelen har én skaber. Den er én bog. Den har én nådesplan, som er nedskrevet fra begyndelsen, i sin udfoldelse, og til sin fuldendelse. Bibelen er historien om Gud der forløser sit udvalgte folk, til sin egen herligheds pris, hele vejen fra forudbestemmelsen til herliggørelsen. Samtidigt med at Guds genløsende formål og planer udfolder sig i Skriften, sætter dens gentagne temaer konstant fokus på Guds karakter, dommen for synd og ulydighed, velsignelsen ved tro og lydighed, den frelsende Herre og ofret for synd, og det kommende rige og dets herlighed. Det er Guds mening, at vi kender og forstår disse fem temaer, fordi vores liv og evige skæbner afhænger af dem. Det er derfor utænkeligt, at Gud ville tillade at noget af denne livsvigtige information på nogen måde gik ”tabt.” Bibelen er hel, så at også det menneske, som læser og forstår den, kan blive ”fuldvoksent, udrustet til al god gerning” (2. Timotheus 3:16-17).

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad er bibelens tabte bøger for noget?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries