settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad siger Bibelen om spøgelser / hjemsøgelser?

Svar


Findes spøgelser? Svaret på dette spørgsmål afhænger af, hvad der præcist menes med begrebet "spøgelser." Hvis begrebet betyder "åndelige væsener," er svaret et kvalificeret "ja." Hvis begrebet betyder "ånder af mennesker, som er døde," er svaret "nej." Bibelen gør det helt klart, at der findes åndelige væsener, både gode og onde. Men Bibelen negerer den idé, at afdøde mennesker ånder kan forblive på jorden og "hjemsøge" de levende.

Hebræerne 9:27 erklærer, "..det er menneskenes lod at dø én gang og derefter dømmes. "Det er det, der sker med en persons sjæl-ånd efter døden — den dømmes. Resultatet af denne dom er himlen for den troende (2. Kor. 5:6-8; Filipperne 1:23) og helvede for den ikke-troende (Matthæus 25:46; Lukas 16:22-24). Der er ikke noget midt imellem. Det er ikke muligt at forblive på jorden som i en åndelig tilstand som et "spøgelse." Hvis der findes sådanne ting som spøgelser, kan de, ifølge Bibelen, på ingen måde være ulegemlige ånder af døde mennesker.

Bibelen fortæller klart, at der findes åndelige væsener, som kan forbinde sig med og vise sig i vores fysiske verden. Bibelen identificerer disse væsener som engle og dæmoner. Engle er åndelige væsener, som tjener Gud trofast. Engle er retfærdige, gode og hellige. Dæmoner er faldne engle, engle som gjorde oprør mod Gud. Dæmoner er onde, vildledende og destruktive. Ifølge 2. Korinther 11:14-15 maskerer dæmoner sig som "lysets engle" og som "retfærdige tjenere." Det lader klart til, at dæmoner kan og har evnen til at vise sig som et "spøgelse" og efterligne et afdødt menneske.

Det tætteste, Bibelske eksempel på en "hjemsøgelse," finder vi i Markus 5:1-20. En legion af dæmoner besatte en mand, og brugte manden til at hjemsøge en kirkegård. Der var ikke spøgelser involveret. Det var et tilfælde, hvor en normal person blev kontrolleret af dæmoner til at terrorisere mennesker i det område. Dæmoner søger kun at "slå ihjel, stjæle og ødelægge" (Johannes 10:10). De vil gøre alt i deres magt for at vildlede folk, og lede folk bort fra Gud. Dette er højst sandsynligt forklaringen på "spøgelsesagtig" adfærd i dag. Uanset om det kaldes for spøgelse, gravrøver, eller poltergejst, er det dæmoners værk, hvis der sker ægte, ondskabsfuld, åndelig aktivitet.

Hvad med tilfælde, hvor "spøgelser" agerer på "positive" måder. Hvad med synske mennesker, der hævder at kunne påkalde de døde og modtage sand og nyttig information fra dem? Det er igen vigtigt at huske på, at det er dæmoners formål at vildlede. Hvis resultatet er, at mennesker tror på synske fremfor på Gud, vil en dæmon være mere en villig til at give sand information. Når det kommer fra en kilde med onde motiver, kan selv god og sand information bruges til at vildlede, korrumpere, og ødelægge.

Det bliver mere og mere normalt, at mennesker interesserer sig for det paranormale. Der findes individer og virksomheder, der hævder at være "spøgelses-jægere," som vil fjerne spøgelser fra dit hjem til en pris. Synske, seancer, tarotkort, og medier anses i stigende grad for at være noget normalt. Mennesker har en medfødt evne til at kende den åndelige verden. Desværre tillader mange mennesker, at de bliver vildledt af den åndelige verden, frem for at søge sandheden om den åndelige verden ved at have fællesskab med Gud, og studere Hans Ord. Dæmonerne ler med sikkerhed af det masse-bedrag, der findes i verden i dag.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad siger Bibelen om spøgelser / hjemsøgelser?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries