settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad er slaget ved Harmagedon?

Svar


Ordet ”Harmagedon” kommer fra det hebraiske ord Har-magedone, som betyder ”Megiddo-bjerget,” og som er blevet synonymt med det slag i fremtiden, hvor Gud vil gribe ind og udslette Antikrists hære, som det er forudsagt i bibelsk profeti (Åbenbaringen 16:16; 20:1-3, 7-10). Der vil være en stor skare af mennesker, som tager del i slaget ved Harmagedon, når alle nationerne samles for at bekæmpe Kristus.

Det er uklart hvor dalen ved Harmagedon helt præcist ligger, fordi der ikke findes noget bjerg, som kaldes Megiddo. Men, da ”Har” kan betyde højdedrag, er det mest sandsynligt, at der er tale om det højeste område, i området omkring Megiddo-sletten, omkring tres kilometer nord for Jerusalem. Der er blevet udkæmpet mere end 200 slag i denne region. Megiddo-sletten og den nærliggende slette kaldet Esdraelon vil være de vigtigste steder i slaget ved Harmagedon, som vil blive udkæmpet i hele arealet omkring Israel, så sydligt som ved den edomitiske by Bozra (Esajas 63:1). Harmagedon-dalen var berømt for to store slag i Israels historie: 1) Baraks sejr over kana’anæerne (Dommerne 4:15) og 2) Gideons sejr over midjanitterne (Dommerne 7). Harmagedon var også det sted, hvor der skete to store tragedier: 1) det var der, at kong Saul og hans sønner døde (1. Samuel 31:8) og 2) det var der, at kong Josias døde (2. Konge 23:29-30; 2. Krønike 35:22).

På grund af denne historie er dalen ved Harmagedon blevet et symbol på den endelige konflikt mellem Gud og ondskabens kræfter. Ordet ”Harmagedon” findes kun i Johannes’ Åbenbaring 16:16, ”Og han samlede dem på det sted, der på hebraisk hedder Harmagedon.” Dette skriftsted taler om de konger, som vil være loyale over for Antikrist, når han samler sine hære til det endelige angreb på Israel. Ved Harmagedon vil ”bægeret med … (Guds) harmes og vredes vin” (Åbenbaringen 16:19) blive øset ud, og Antikrist og hans efterfølgere vil blive styrtet og besejret. ”Harmagedon” er blevet til et generelt udtryk, der handler om verdens ende, og ikke et udtryk som eksklusivt handler om det slag, som vil finde sted ved Megiddo-sletten.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad er slaget ved Harmagedon?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries