settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad er nøglen til at skabe et ægteskab, der varer ved?

Svar


Apostlen Paulus sagde, at en kvinde er ”bundet” til sin mand, så længe han lever (Romerne 7:2). Dette princip handler om, at enten kvinden eller manden først må dø, før ægteskabet kan brydes. Dette er Guds befaling, men i vores moderne samfund ender mere end 51 procent af alle ægteskab med skilsmisse. Det betyder, at over halvdelen af de par, der giver løftet ”til døden os skiller,” bryder det løfte.

Hvad kan et ægtepar så gøre, for at sikre, at deres ægteskab holder? Den første og vigtigste ting, handler om at adlyde Gud og hans Ord. Dette er et princip, der burde praktiseres allerede før ægteskabet. Gud siger, ”følges to mennesker ad, uden at det er aftalt?” (Amos 3:3). For en troende, der er født på ny, betyder det, at man vælger ikke at gifte sig med en ikke-troende. ”Træk ikke på samme hammel som de vantro! For hvad har retfærdighed med lovløshed at gøre, eller hvad har lys til fælles med mørke?” (2. Korinther 6:14). Hvis dette ene princip blev fulgt, så ville mange ægteskaber blive sparet for brudte hjerter og megen lidelse.

Et andet princip, der ville beskytte et ægteskabs varighed, handler om, at ægtemanden burde adlyde Gud, og elske, ære og beskytte sin hustru, som han ville med sit eget legeme (Efeserne 5:25-31). Et lignende princip handler om, at kvinden burde adlyde Gud, og underordne sig sin mand, ”som under Kristus” (Efeserne 5:22). Ægteskabet mellem en mand og en kvinde, er et billede på forholdet mellem Kristus og hans kirke. Kristus gav sig selv for kirken, og han elsker, ærer og beskytter hende som hans ”brud” (Åbenbaringen 19:7-9).

Da Gud skabte Eva til Adam, da det første ægteskab blev indgået, blev hun skabt af hans ”kød og ben” (1. Mosebog 2:21), og de blev ”ét kød” (1. Mosebog 2:23-24). At bliver ét kød, har en større betydning end bare fysisk enhed. Det betyder, at sindet og sjælen mødes, og skaber en enhed. Dette forhold betyder langt mere end bare sensuel eller følelsesmæssig tiltrækning, men har med åndelig ”enhed” at gøre, når begge partnere overgiver sig til Gud og hinanden. Forholdet handler ikke om ”mig og mit,” men om ”os og vores.” Dette er en af hemmelighederne bag ægteskab, der varer ved. Begge partnere må gøre det til en prioritet, at ægteskabet skal holde indtil døden. Hvis man styrker det lodrette forhold, man har til Gud, så er man i høj grad med til at sikre at det vandrette forhold, man finder mellem ægtemand og hustru, både holder og ærer Gud.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad er nøglen til at skabe et ægteskab, der varer ved?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries