settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad siger bibelen om sex før ægteskab?

Svar


Der er intet græsk eller hebraisk ord i bibelen, der præcist henviser til sex før ægteskabet. Bibelen fordømmer uden tvivl ægteskabsbrud og seksuel umoralitet, men anses sex før ægteskabet for umoralsk? Ifølge 1. Korinther 7:2 er svaret et klokkeklart ”ja”: ”Men for at undgå utugt skal enhver mand have sin hustru, og enhver kvinde sin mand.” I dette kapitel siger Paulus, at ægteskab er ”kuren” imod seksuel umoral. Det, 1. Korinther 7:2 i essensen siger, er, at fordi mennesker ikke kan styre sig, og mange derfor har umoralsk sex udenfor ægteskabet, så burde de blive gift. Derefter kan de opfylde deres længsler på en moralsk måde.

Siden sex før ægteskabet betegnes som seksuel umoral i 1. Korinther 7:2, så handler alle bibelvers, der fordømmer seksuel umoral som syndigt, også om sex før ægteskabet. Sex før ægteskabet er inkluderet i den bibelske betegnelse for, hvad seksuel umoral er for noget. Der er mange skriftsteder, der kalder sex før ægteskabet for en synd (ApG 15:20; 1. Korinther 5:1; 6:13, 18; 10:8; 2. Korinther 12:21; Galaterne 5:19; Efeserne 5:3; Kolossenserne 3:5; 1. Thessaloniker 4:3; Judas 7). Bibelen taler for, at man afholder sig fuldstændigt fra sex før ægteskabet. Den eneste form for seksuelt forhold, som Gud accepterer, er forholdet mellem mand og kone (Hebræerne 13:4).

Når det drejer sig om sex, så fokuserer vi alt for ofte på den del, der handler om ”forplejning”, og ikke så meget på den del, der hedder ”formering”. Sex er en nydelse indenfor ægteskabet, og Gud har designet det sådan. Højsangen og mange andre bibelpassager (såsom Ordsprogene 5:19) beskriver klart, at sex er en nydelse. Men det par, der indgår ægteskab, må også forstå at Guds formål med sex inkluderer at skabe børn. Derfor er sex før ægteskabet forkert på to måder – de vælger en nydelse, der ikke er designet til dem, og de risikerer at skabe et liv udenfor familiens struktur, hvilken Gud ønsker for ethvert barn.

Selvom det praktiske aspekt hér ikke har at gøre, med hvad der er rigtigt eller forkert, så ville der være langt færre kønssygdomme, aborter, ugifte mødre og uønskede graviditeter, og langt færre børn som voksede op uden begge deres forældre, hvis bibelens budskab om sex før ægteskab blev respekteret. Den eneste holdning, Gud har til sex før ægteskab, hedder afholdenhed. Afholdenhed redder liv, beskytter børn, giver seksuelle forhold deres rette værdi, og, vigtigst af alt, så ærer det Gud.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad siger bibelen om sex før ægteskab?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries