settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvordan, hvorfor, og hvornår faldt Satan fra himlen?

Svar


Satans fald fra himlen er symbolsk beskrevet i Esajas' Bog 14:12-14, og Ezekiels Bog 28:12-18. Selvom disse to skriftsteder specifikt henviser til kongerne af Babylon og Tyrus, så henviser de også til de åndelige kræfter, som står bag disse konger, nemlig Satan. Disse skriftsteder beskriver hvorfor Satan faldt, men fortæller ikke specifikt hvornår det skete. Det, vi ved, er dog dette: englene blev skabt før jorden (Job 38:4-7). Satan faldt før han fristede Adam og Eva i haven (1. Mosebog 3:1-14). Altså må Satans fald være sket på et tidspunkt imellem den tid, hvor englene blev skabt, og før han fristede Adam og Eva i Edens have. Skriften fortæller os ikke noget om, hvorvidt Satans fald skete nogle få minutter, timer, eller dage før han fristede Adam og Eva i haven.

Jobs Bog fortæller os, at Satan, i det mindste for en tid, stadig havde adgang til himlen, og til Guds trone. "En dag kom gudssønnerne og trådte frem for Herren; blandt dem var også Satan. Herren spurgte Satan: 'Hvor kommer du fra?' Satan svarede: 'Jeg har gennemvandret jorden på kryds og tværs'" (Job 1:6-7). Det lader til, at Satan på dette tidspunkt stadig kunne bevæge sig frit mellem himlen og jorden, tale direkte til Gud, og fortælle om sine aktiviteter. På hvilket tidspunkt Gud satte en stopper for dette, ved vi ikke noget om.

Hvorfor faldt Satan fra himlen? Satan faldt på grund af stolthed. Han ønskede selv at være Gud, og ikke en tjener af Gud. Læg mærke til de mange "jeg vil…" bemærkninger i Esajas' Bog 14:12-15. Ezekiels Bog 28:12-15 beskriver Satan som en utroligt smuk engel. Satan var højst sandsynligt den højst rangerende blandt alle englene, og den smukkeste blandt hele Guds skabning, men han var ikke tilfreds med sin position. I stedet for ønskede Satan at blive Gud, for egentligt at "sparke Gud af tronen," og overtage universets herredømme. Satan ønskede selv at være Gud, og det interessante er, at det var det, han fristede Adam og Eva med i Edens have (1. Mosebog 3:1-5). Hvordan faldt Satan fra himlen? Faktisk, så er et fald ikke en særlig god beskrivelse. Det er mere rigtigt at sige, at Gud kastede Satan ud af himlen (Esajas 14:15; Ezekiel 28:16-17). Satan faldt ikke fra himlen; Satan blev nærmere skubbet ud fra himlen.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvordan, hvorfor, og hvornår faldt Satan fra himlen?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries