settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvornår er det det rigtige tidspunkt at blive gift på?

Svar


Det rigtige tidspunkt at blive gift på er forskelligt fra person til person, og unikt i enhver situation. Modenhedsniveau og livserfaring er begge faktorer, som kan være forskellige; nogle mennesker er parate til at blive gift, når de er 18 år gamle, og andre bliver aldrig forberedt til det. Når man ser på statistikkerne for skilsmisse i USA, som ligger på over 50 procent, så er det klart at se, at mange i vores samfund ikke ser på ægteskabet som en eviggyldig forpligtelse. Men dette er altså verdens anskuelse, og ofte vil det derfor stå i kontrast til Guds (1. Korinther 3:18).

Det er nødvendigt, at der er lagt et solidt fundament, hvis et ægteskab skal lykkes, og dette bør være på plads allerede inden, at man begynder at date, eller bejle til, en potentiel livsfælle. Vores kristne vandring bør bestå af mere end blot at gå i kirke om søndagen, og være del af en bibelstudiegruppe. Vi må have et personligt forhold til God, som kun kommer ved at stole på og adlyde Jesus Kristus. Vi må studere, hvad det vil sige at blive gift, samt søge Guds syn på dette, før vi dykker ned i det. En person må først vide, hvad bibelen fortæller om kærlighed, pligter, seksuelle forhold, ægtemandens og hustruens forpligtelser, og hans forventninger til os, før vi forpligter os i et ægteskab. Det er også vigtigt, at man har mindst ét kristent ægtepar som forbillede. Et ældre ægtepar kan besvare spørgsmål omkring, hvad et ægteskab har brug for, for at blive velfungerende, hvordan man skaber intimitet (udover det fysiske), hvordan tro er en uvurderlig ting, osv.

Et potentielt ægtepar må også sørge for, at de kender hinanden godt. De bør lære hinandens syn på ægteskab, finanser, svigerforældre, børneopdragelse, disciplin, ægtemandens og hustruens forpligtelser, om kun en af dem, eller begge to, skal arbejde uden for hjemmet, og graden af den anden persons åndelige modenhed, at kende. Mange mennesker bliver gift, og godtager at deres partner er en kristen, fordi vedkommende har forsikret om dette, men finder senere ud af, at der blot var tale om tomme ord. Ethvert par, som overvejer at blive gift, bør gennemgå et terapiforløb med en kristen ægteskabsrådgiver eller pastor. Faktisk, så vil mange pastorer ikke gå med til at vie et par, med mindre de har mødt parret op til flere gange i forbindelse med terapi først.

Ægteskab er ikke blot en forpligtelse, men også en pagt med Gud. Det er et løfte om at blive sammen med den anden person resten af sit liv, uanset om ægtefællen er rig, fattig, rask, syg, overvægtig, undervægtig, eller kedelig. Et kristent ægteskab bør udholde enhver slags omstændighed, inklusive skænderier, vrede, nedture, ulykker, depression, bitterhed, afhængighed, og ensomhed. Man bør aldrig indgå et ægteskab med den bagtanke i hovedet, at skilsmisse er en mulig udvej – end ikke at gribe til som det sidste strå. Bibelen fortæller os, at alting er muligt for Gud (Lukas 18:27), og dette inkluderer selvfølgelig også ægteskab. Hvis et par til at begynde med beslutter sig for at forpligte sig til hinanden og sætte Gud på førstepladsen, så vil skilsmisse ikke være den uundgåelige løsning på en elendig situation.

Det er vigtigt at huske på, at Gud ønsker at give os det, som vores hjerter ønsker, men at dette kun er muligt, hvis vores ønsker stemmer overens med hans. Folk bliver ofte gift, fordi det ”føles rigtigt.” I begyndelsen af den tid, hvor man dater, eller endda i begyndelsen af ægteskabet, ser man personen komme ind i et lokale, og man får sommerfugle i maven. Romantikken har nået sit højdepunkt, og man kender til følelsen af at være ”forelsket.” Mange tror ligefrem, at denne følelse vil vare for evigt. Men det gør den i virkeligheden ikke. Dette kan resultere i, at man bliver skuffet, og endda med, at man bliver skilt, fordi disse følelser forsvinder, men de, som befinder sig i et velfungerende ægteskab, ved godt, at glæden ved at være sammen med den anden person ikke behøver at forsvinde. I stedet for bliver sommerfuglene til en dybere form for kærlighed, et stærkere bånd, et mere solidt fundament, og en ubrydelig sikkerhed.

Bibelen gør det klart for os, at kærlighed ikke er afhængig af følelser. Dette er klart, når vi får at vide, at vi skal elske vores fjender (Lukas 6:35). Ægte kærlighed er kun en mulighed, når vi tillader Helligånden at arbejde igennem os, og skabe den frugt, der er et resultat af vores frelse, i os (Galaterne 5:22-23). Det handler om en beslutning, som vi dagligt må tage, om at dø fra os selv og vores egen selviskhed, og at lade Guds lys skinne igennem os. I 1. Korintherbrev 13:4-7 fortæller Paulus os, hvordan vi kan elske hinanden: ”Kærligheden er tålmodig, kærligheden er mild, den misunder ikke, kærligheden praler ikke, bilder sig ikke noget ind. Den gør intet usømmeligt, søger ikke sit eget, hidser sig ikke op, bærer ikke nag. Den finder ikke sin glæde i uretten, men glæder sig ved sandheden. Den tåler alt, tror alt, håber alt, udholder alt.” Når vi er parate til at elske et andet menneske på samme måde, som det er beskrevet i 1. Korintherbrev 13:4-7, så er vi også parate til at blive gift.

English



Vend tilbage til den danske hjemmeside

Hvornår er det det rigtige tidspunkt at blive gift på?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries