settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad er de forskellige racers oprindelse?

Svar


Bibelen fortæller os ikke direkte, hvor menneskehedens forskellige ”racer” eller hudfarver stammer fra. Der findes faktisk kun én race – menneskeracen. Inden for menneskeracen findes der forskellige hudfarver, og andre fysiske træk. Nogle har gjort den overvejelse, at da Gud forvirrede sprogene ved babelstårnet (1. Mosebog 11:1-9), skabte han også såkaldte raceforskelle. Det er muligt, at Gud skabte genetiske forandringer i menneskene for at de bedre kunne overleve i forskellige økologier, så som at afrikanerne med deres mørke hud er blevet genetisk bedre udrustet til at overleve de høje temperaturer i Afrika. Ifølge dette synspunkt, så forvirrede Gud sprogene, som gjorde at menneskene blev adspredt pga. lingvistik, og skabte så genetiske raceforskelle, afhængig af hvor hver racegruppe slog sig ned. Selvom dette er muligt, så er der ingen bibelsk basis for dette syn. Menneskets racer/ forskellige hudfarver nævnes ingen steder i forbindelse med babelstårnet.

Efter syndfloden, dengang hvor de forskellige sprog blev skabt, rejste grupper der talte det samme sprog væk med hinanden. Ved at gøre dette formindskedes det genetiske arveanlæg drastisk for hver gruppe, da man ikke længere kunne formere sig med andre dele af menneskeheden. Man indavlede sig derfor mere, og med tiden fik disse grupper flere og flere særtræk (som alt sammen lå i og var en mulighed i den genetiske kode). Og som der skete mere indavl op igennem generationerne, voksede det genetiske arveanlæg sig mindre og mindre, indtil mennesker med den samme sprogstamme alle havde de samme særtræk.

En anden forklaring kan være, at Adam og Eva begge havde generne til at skabe både sorte, brune og hvide efterkommere (og alt derimellem). Dette kan sammenlignes med, når par med forskellige hudfarver får børn der har en anden farve. Siden Gud åbenlyst ønskede at mennesker skulle have forskelligt udseende, giver det god mening, at han også gav Adam og Eva evnen til at få børn med forskellige hudfarver. Senere var de eneste overlevende fra syndfloden Noa og hans kone, hans tre sønner og deres koner – i alt otte mennesker (1. Mosebog 7:13). Måske havde Noas svigerdøtre andre hudfarver. Hvad end forklaringen er, så er det vigtigste aspekt ved dette spørgsmål at vi alle er af den samme race, skabt af den samme Gud, alle skabt med det samme formål – at herliggøre ham.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad er de forskellige racers oprindelse?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries