settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad var Paulus' torn i kødet?

Svar


Der er blevet givet utallige forklaringer på Paulus' torn i kødet. De går fra uophørlig fristelse, udholdende modstandere, kroniske sygdomme (såsom øjenproblemer, malaria, migræner, og epilepsi), til en talefejl. Ingen kan med sikkerhed sige, hvad Paulus' torn i kødet var, men det var sandsynligvis en fysisk sygdom.

Det vi kender til tornen i kødet, stammer fra Paulus selv i 2. Korintherbrev 12:7: "Og for at jeg ikke skulle blive hovmodig af de overmåde store åbenbaringer, blev der givet mig en torn i kødet, en engel fra Satan, som skulle slå mig." For det første var formålet med tornen i kødet at holde Paulus ydmyg. Enhver som ville have mødt Jesus og var blevet talt til og udsendt af Ham (ApG 9:2-8) ville blive "hovmodig" i sit kød. Føj dertil, at man af Helligånden tilskyndes til at skrive en stor del af det nye testamente, og så er det let at se, hvorfor Paulus kunne blive "hovmodig" eller føle sig "hævet over grænser" (fra engelsk oversættelse, NKJV) eller "for stolt" (fra engelsk oversættelse, NCV). For det andet ved vi, at lidelsen kom fra en engel fra Satan. På samme måde, som Gud tillod Satan at pine Job (Job 1:1-2), tillod Gud, at Satan kunne pine Paulus for Guds egne gode formåls skyld, og altid inden for rammerne af Guds gode vilje.

Det kan være forståeligt, at Paulus kunne se denne torn som en forhindring for mere bred eller effektiv tjeneste (Galaterne 5:14-16), og at han tre gange bad Gud om at få den fjernet (2. Korinther 12:8). Men Paulus lærte en lektie af denne oplevelse, som særligt kendetegnede hans skrifter: den guddommelige magt kommer bedst til udtryk på baggrund af menneskelig svaghed (2. Korinther 4:7), så Gud alene æres for det (2. Korinther 10:17). Fremfor at fjerne problemet, gav Gud ham nåde og styrke igennem det, og han erklærede at denne nåde var "nok."

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad var Paulus' torn i kødet?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries