settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad er Ødelæggelsens Vederstyggelighed?

Svar


Sætningen ”Ødelæggelsens Vederstyggelighed” finder vi i Matthæusevangeliet 24:15: ”Når i ser Ødelæggelsens Vederstyggelighed, som der er talt om ved profeten Daniel, stå på hellig grund – den, der læser dette, skal mærke sig det!” Dette henviser til Daniels Bog 9:27, ”Han vil slutte en stærk pagt med de mange i én uge. Men midt i ugen vil han bringe slagtoffer og afgrødeoffer til ophør. Ødelæggeren kommer på vederstyggelighedens vinger (templets vinger), og det varer, indtil den ødelæggelse, der er besluttet, vælder frem mod ødelæggeren selv.” I 167 f.kr. byggede den græske hersker Antiokus Epifanes et Zeus-alter over brændofferalteret i det jødiske tempel i Jerusalem. Han ofrede også et svin på alteret i templet i Jerusalem. Denne begivenhed bliver kaldet for Ødelæggelsens Vederstyggelighed.

I Matthæusevangeliet 24:15 taler Jesus omkring 200 år efter, at den Ødelæggelsens Vederstyggelighed, som er beskrevet ovenfor, var sket. Derfor må Jesus have profeteret om, at der også ville ske en anden Ødelæggelsens Vederstyggelighed i det jødiske tempel i Jerusalem engang i fremtiden. De fleste fortolkere af bibelsk profeti tror, at Jesus talte om, at Antikrist vil gøre noget lignende det, som Antiokus Epifanes gjorde. Dette bliver bekræftet ved, at noget af det, som Daniel profeterede om i Daniels Bog 9:27, ikke skete i år 167 f.kr. med Antiokus Epifanes. Antiokus sluttede ikke en pagt med Israel i syv år. Det er Antikrist, der i endetiden vil etablere en pagt med Israel i syv år, og så bryde den ved at gøre noget lignende Ødelæggelsens Vederstyggelighed i det jødiske tempel i Jerusalem.

Uanset hvad den fremtidige Ødelæggelsens Vederstyggelighed handler om, så vil det ikke efterlade tvivl hos nogen om, at gerningsmanden bag denne handling kendes som Antikrist. Johannes’ Åbenbaring 13:4 beskriver at han skaber et eller andet form for billede, som alle vil blive tvunget til at tilbede. At forvandle den levende Guds tempel til et sted, hvor man tilbeder Antikrist, er i sandhed en ”vederstyggelighed.” Dem, som er til, og forbliver i løbet af trængslen, bør være på vagt og anerkende, at denne periode er begyndelsen på de 3 ½ værste år af trængselstiden, og at Herren Jesu tilbagekomst er lige om hjørnet. ”Våg altid, og bed om, at I må få styrken til at undslippe alt det, som skal ske, og til at stå foran Menneskesønnen” (Lukas 21:36).

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad er Ødelæggelsens Vederstyggelighed?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries