settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad er de Nye Himle og den Nye Jord?

Svar


Mange mennesker har en forkert opfattelse af, hvad himlen er for noget. I Johannes’ Åbenbaring, kapitel 21-22, får vi et detaljeret billede af de Nye Himle og den Nye Jord. Efter endetidens begivenheder, vil de nuværende himle og den nuværende jord, blive erstattet med de nye himle, og den nye jord. De troendes evige hjem vil være på den nye jord. Denne nye jord er ”himlen,” hvor vi vil tilbringe evigheden. Det er på den nye jord, hvor det ny Jerusalem, den himmelske by, vil være. Det er på den nye jord, at perleporten og gaderne med guld vil ligge.

Himlen – den nye jord – er et fysisk sted, hvor vi vil hvile med herliggjorte legemer (1. Korinther 15:35-38). Den ide, at ”himlen er i skyerne,” er ubibelsk. Ideen om, at vi vil være ”ånder, som flyder rundt i himlen,” er også ubibelsk. Den nye jord vil være fri for synd, ondskab, sygdom, lidelse og død. Den vil muligvis være lig vores nuværende jord, eller måske endda en genskabelse af vores nuværende jord, men uden syndens forbandelse.

Hvad så med de nye himle? Det er vigtigt at huske på, at begrebet ”himle” i gamle tider refererede til himmelrummet og det ydre rum, udover det sted, hvor Gud befandt sig. Så når der i Åbenbaringen 21:1 tales om nye himle, så peger det højst sandsynligt på, at hele universet vil blive genskabt – en ny jord, et nyt himmelrum, og et nyt ydre rum. Det lader til, at Guds himmel også vil blive genskabt, for at give alting en ”ny start,” både det fysiske og det åndelige. Vil vi så have adgang til de nye himle i evigheden? Muligvis, men vi må vente med at finde ud af det. Må vi alle tillade Guds Ord at forme vores forståelse af himlen.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad er de Nye Himle og den Nye Jord?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries