settings icon
share icon
Spørgsmål

Er der forskellige niveauer i helvede, hvor man bliver straffet?

Svar


Ideen om, at der findes forskellige straffeniveauer i helvede, stammer hovedsageligt fra den guddommelige komedie, som blev skrevet af Dante Alighieri mellem år 1308 og 1321. I denne fortælling guider den romerske digter, Virgil, Dante gennem helvedes ni ringe. Disse ringe er koncentriske, og repræsenterer en stigende grad i ondskab, og ender ved det inderste af jordens kerne, hvor Satan holdes i fangenskab. Hver rings syndere bliver straffet på en måde, som passer til deres onde handlinger. Hver synder bliver i al evighed straffet med den hovedsynd, han har begået. Ifølge Dante bevæger ringene sig fra den første ring, hvor de udøbte og dydige hedninger bor, helt til det inderste i helvede, som er skabt til de personer, der har begået den værste synd – forræderi mod Gud.

Selvom bibelen ikke siger dette specifikt, så lader den til at pege på, at der findes forskellige straffeniveauer i helvede. I Johannes’ Åbenbaring 20:11-15 bliver mennesker dømt ”efter deres gerninger ifølge det, der stod skrevet i bøgerne” (Åbenbaringen 20:12). Men de mennesker, som nævnes her, bliver dog alle kastet i Ildsøen (Åbenbaringen 20:13-15). Så måske er formålet med dommen at beslutte, hvor hård straffen i helvede vil være. Uanset hvordan det hænger sammen, så er det ikke nogen trøst for dem, som for evigt bliver dømt, at blive kastet i en mindre varm del af Ildsøen. Uanset hvilke grader af straf der findes i helvede, så er det klart, at helvede er et sted, som man må undgå.

Desværre fortæller bibelen, at de fleste mennesker vil ende i helvede. ”… for vid er den port, og bred er den vej, der fører til fortabelsen, og der er mange, der går ind ad den. Hvor snæver er ikke den port, og hvor trang er ikke den vej, der fører til livet, og der er få, som finder den!” (Matthæus 7:13-14). Det spørgsmål, som vi hver især må stille os selv, er, ” hvilken vej befinder jeg mig på?” De ”mange,” som befinder sig på den brede vej, har en ting tilfælles – de har alle forkastet Jesus, som værende den eneste vej til himlen. Jesus sagde, ”Jeg er vejen og sandheden og livet; ingen kommer til Faderen uden ved mig” (Johannes 14:6). Da han sagde, at han var den eneste vej, var det også præcist det, han mente. Enhver person som følger nogen anden ”vej” end Jesus Kristus, befinder sig på ødelæggelsens brede vej, og uanset om der findes forskellige straffeniveauer i helvede eller ej, så er lidelsen dér frygtelig, skræmmende, evig, og uundgåelig.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Er der forskellige niveauer i helvede, hvor man bliver straffet?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries