settings icon
share icon
Spørgsmål

Bør en kristen motionere? Hvad siger bibelen om helbred?

Svar


Som med mange ting i livet, er der ekstremer indenfor motion. Nogle mennesker fokuserer udelukkende på det åndelige, og negligerer dermed deres fysiske helbred. Andre fokuserer så meget på udseendet af deres fysik, at de negligerer åndelig vækst og modenhed. Ingen af disse to tilstande peger på en bibelsk balance. I 1. Timotheusbrev 4:8 står der, ”for legemlig øvelse nytter kun lidt, men gudsfrygten er nyttig til alt og har i sig løfte både for dette liv og for det, som kommer.” Læg mærke til, at verset ikke negerer, at der er behov for motion. Det gøres snarere klart, at motion er nyttigt, men det prioriterer motion på den rigtige måde, ved at sætte gudfrygtighed højere.

Apostlen Paulus nævner også motion ved at illustrere åndelig sandhed i 1. Korintherbrev 9:24-27. Han sammenligner kristenlivet med et løb, hvor vi løber for at ”vinde sejrsprisen.” Men den sejrspris vi søger, er en evig sejrskrans, der ikke visner. I 2. Timotheusbrev 2:5 siger Paulus, at ”Ingen idrætsmand vinder sejrskransen, hvis han ikke følger reglerne”. Paulus bruger igen en analogi fra den atletiske verden i 2. Timotheusbrev 4:7: ”Jeg har stridt den gode strid, fuldført løbet og bevaret troen”. Selvom disse skriftsteder ikke fokuserer på fysisk øvelse, så er det faktum, at Paulus bruger atletiske analogier til at lære os åndelige sandheder, fortæller at Paulus så på fysisk øvelse, og endda konkurrence, i et positivt lys. Vi er både fysiske og åndelige væsener. Selvom det åndelige aspekt af vores væsener, bibelsk set, er det vigtigste, så må vi ikke negligere hverken det åndelige eller fysiske aspekt af vores helbred.

Så det er klart, at der ikke er noget i vejen med, at en kristen motionerer. Bibelen gør det faktisk klart, at vi må tage os godt af vores fysiske legemer (1. Korinther 6:19-20). Samtidigt advarer bibelen imod forfængelighed (1. Samuel 16:7; Ordsprogene 31:30; 1. Peter 3:3-4). Målet med at motionere bør ikke være at forbedre kvaliteten af vores helbred, så folk lægger mærke til det og beundrer os. I stedet bør målet med at motionere være at forbedre vores fysiske helbred, så vi har mere fysisk energi, som vi kan bruge til åndelige formål.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Bør en kristen motionere? Hvad siger bibelen om helbred?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries