settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad er Missionsbefalingen?

Svar


Matthæus 28:18-19 indeholder det, man nu kalder for Missionsbefalingen: "Og Jesus kom hen og talte til dem og sagde: 'Mig er givet al magt i himlen og på jorden. Gå derfor hen og gør alle folkeslagene til mine disciple, idet I døber dem i Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, og idet I lærer dem at holde alt det, som jeg har befalet jer. Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende.'" Jesus gav denne befaling til apostlene kort tid før sin himmelfart, og den ridser dybest set det op, som Jesus forventede at apostlene, og de, som fulgte efter dem, skulle gøre i Hans fravær.

Det er interessant, at den eneste konkrete befaling i Matthæus 28:19-20, på det originale græsk er "gør… disciple." Missionsbefalingen fortæller os, at vi skal gøre disciple, når vi rejser rundt i verden og når vi foretager vores daglige gøremål. Hvordan kan vi gøre disciple? Ved at døbe dem og lære dem at holde alt det Jesus befalede. "Gør disciple" er selve befalingen i Missionsbefalingen. "Idet," "døber," og "lærer" er de midler, hvormed vi opfylder befalingen om at "gøre disciple."

Mange forstår også Apostlenes Gerninger 1:8 som en del af Missionsbefalingen, "Men I skal få kraft, når Helligånden kommer over jer, og I skal være mine vidner i både Jerusalem og i hele Judæa og Samaria og lige til jordens ende." Det er Helligånden, der gør Missionsbefalingen mulig. Vi skal være Kristi vidner, og opfylde Missionsbefalingen i vore byer (Jerusalem), i vore stater og lande (Judæa og Samaria) og alle andre steder, Gud sender os (indtil verdens ende).

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad er Missionsbefalingen?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries