settings icon
share icon
Spørgsmål

Er menneskets sjæl dødelig eller udødelig

Svar


Der er ingen tvivl om, at menneskets sjæl er udødelig. Dette læser vi klart ud fra mange skriftsteder i det gamle og nye testamente: Salmernes Bog 22:26; 23:6; 49:7-9; Prædikerens Bog 12:7; Daniels Bog 12:2-3; Matthæusevangeliet 25:46; og 1. Korintherbrev 15:12-19. I Daniels Bog 12:2 står der, ”Mange af dem, der sover i jorden, skal vågne, nogle til evigt liv, andre til forhånelse, til evig afsky.” På lignende vis sagde Jesus selv om de onde, ”Og de skal gå bort til evig straf, men de retfærdige til evigt liv” (Matthæus 25:46). Det er det samme græske ord, som bliver brugt til både at henvise til ”straf” og ”liv,” og det er derfor klart, at både de uretfærdige, og de retfærdige, har en evig/ udødelig sjæl.

Bibelens klare lære fortæller os, at alle mennesker, uanset om de er blevet frelst eller ej, vil eksistere for evigt, enten i himlen eller i helvede. Sandt liv, eller åndeligt liv, ophører ikke med at eksistere, når vores kødelige legemer dør. Vores sjæle vil komme til at leve for evigt, enten i Guds nærvær, hvis vi er blevet frelst, eller det vil opleve straf i helvede, hvis vi forkaster Guds gratis gave, frelsen. Faktisk er bibelens løfte, at vores sjæle ikke blot vil komme til at leve for evigt, men også, at vores legemer vil genopstå. Dette håb om den legemlige genopstandelse, er noget, som har med kernen af den kristne tro at gøre (1. Korinther 15:12-19).

Selvom alle sjæle er udødelige, så er det vigtigt at huske på, at vi ikke er evige skabninger på samme måde, som Gud er. Gud er den eneste sande, evige skabning, forstået på den måde, at han er uden begyndelse og ende. Gud har altid eksisteret, og vil altid fortsætte med at eksistere. Alle andre sansende skabninger, uanset om der er tale om mennesker eller engle, er endelige, i den forstand, at de havde en begyndelse. Selvom vores sjæle vil leve for evigt, efter at vi er blevet skabt, så bakker bibelen ikke op om den tanke, at vores sjæle altid har eksisteret. Vores sjæle er udødelige, for sådan har Gud skabt dem, men de havde også en begyndelse; der var et tidspunkt, hvor de ikke eksisterede.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Er menneskets sjæl dødelig eller udødelig
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries