settings icon
share icon
Spørgsmål

Skal kristne overholde landets love?

Svar


I Romerne 13:1-7 står der, ”Alle skal underordne sig under de myndigheder, som står over dem, for der findes ingen myndighed, som ikke er fra Gud, og de, som findes, er forordnet af Gud. Den, som sætter sig op imod dem, der har en myndighed, står derfor Guds ordning imod, og de, der gør det, vil pådrage sig dom. De styrende skal jo ikke skræmme dem, der gør det gode, men dem, der gør det onde. Vil du slippe for at frygte myndighederne, så gør det gode, og du vil blive rost af dem; for de er Guds tjenere til dit eget bedste. Men gør du det onde, må du frygte. Ikke for ingenting bærer myndighederne sværd; de er Guds tjenere og skal lade vreden ramme dem, der gør det onde. Derfor skal man underordne sig, ikke kun for vredens, men også for samvittighedens skyld. Derfor betaler I jo også skat, og de styrende er Guds tjenere, når de tager vare på det. Giv alle, hvad I skylder dem: den, der har krav på skat, skat; den, der har krav på told, told; den, I skylder frygt, frygt; den, I skylder ære, ære”.

Dette skriftstykke gør det meget klart, at vi skal adlyde den regering, som Gud har sat over os. Gud skabte regeringer til at etablere orden, straffe ondskab, og fremme retfærdighed (1. Mosebog 9.6; 1. Korinther 14:33; Romerne 12.8). Vi må adlyde regeringen i alting – i at betale skat, overholde regler og love, og i at vise respekt. Hvis vi ikke gør det, så er det i sidste ende Gud, vi vanærer, for det er ham, som har sat vores regering over os. Da apostlen Paulus skrev til romerne, var han under den romerske regering, da den måske ondeste af alle romerske kejsere, kejser Nero, herskede. Paulus anerkendte stadig den romerske regerings magt over sig. Hvordan kan vi gøre noget mindre?

Det andet spørgsmål er så, ”er der nogensinde et tidspunkt, hvor vi bevidst bør være ulydige overfor landets love?” Svaret på dette spørgsmål kan vi finde i Apostlenes Gerninger 5:27-29, hvor der står, ”Da de havde hentet dem, fremstillede de dem i Rådet, og ypperstepræsten tog dem i forhør og sagde: ’Vi har udtrykkeligt forbudt jer at undervise i dette navn, og alligevel har I fyldt Jerusalem med jeres lære og vil bringe denne mands blod over os.’ Peter og apostlene svarede: ’Man bør adlyde Gud mere end mennesker’”. Heraf forstår vi, at så længe landets love ikke er i modstrid med Guds love, så skal vi adlyde landets love. Men så snart landets love står i modstrid til Guds befalinger, må vi vælge at se bort fra landets love, og i stedet overholde Guds lov. Men selv i det tilfælde må vi acceptere regeringens autoritet over os. Dette demonstreres ved, at Peter og Johannes ikke protesterede, da de blev pisket, men i stedet glædede sig over, at de havde lidt for at adlyde Gud (ApG 5:40-42).

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Skal kristne overholde landets love?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries