settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad siger Bibelen om kvinder, der arbejder udenfor hjemmet?

Svar


Det er en kamp for mange par og familier, om en kvinde bør arbejde uden for hjemmet eller ej. Bibelen har instrukser vedrørende kvindens rolle. I Titusbrevet 2:3-4 giver Paulus disse instrukser om, hvordan en ung, gift kvinde bør blive trænet af ældre kvinder: ”… så de kan opdrage de unge kvinder til at elske mand og børn, til besindighed og ærbarhed, huslighed, godhed, til at underordne sig under deres mænd, så Guds ord ikke bliver til spot.” I dette afsnit, står det klart at når børn er med i billedet, er det der, den unge kvindes ansvar ligger. De ældre kvinder har til opgave at underviser de yngre kvinder og at leve liv, der herliggør Gud. Når hun har dette ansvar for øje, kan den ældre kvinde bruge sin tid som Herren leder, og som hun selv skønner er bedst.

Ordsprogenes Bog 31 taler om ”en dygtig kvinde.” Beskrivelsen starter i vers 11, hvor forfatteren priser denne kvinde, for at være en som gør alt i hendes magt for at tage sig af sin familie. Hun arbejder hårdt for at holde orden i hendes hjem og familie. Vers 16, 18, 24, og 25 viser, at hun er så flittig, at hun også har et ekstra nattearbejde i hjemmeindustrien, som sørger for ekstra indkomst til hendes familie. Denne kvindes motivation er vigtig, da hendes forretningsaktiviteter var et middel der havde et formål, og ikke var formålet i sig selv. Det handlede om at sørge for sin familie, og ikke fremme sin karriere, eller arbejde for at holde trit med naboerne. Hendes karriere kom på andenpladsen over for hendes sande kald – at være en god forvalter af ægtemand, børn og hjem.

Der er ikke noget sted i Bibelen, hvor kvinder forbydes at arbejde uden for hjemmet. Bibelen underviser derimod i, hvad en kvindes prioriteter bør være. Hvis arbejde uden for hjemmet gør, at kvinden negligerer sine børn og sin mand, så er det forkert for den kvinde at arbejde uden for hjemmet. Hvis en kristen kvinde kan arbejde uden for hjemmet, og stadigvæk sørge for et kærligt, omsorgsfuldt miljø for sine børn og ægtemand, så er det helt acceptabelt for hende at arbejde uden for hjemmet. Med disse principper i tanke er der frihed i Kristus. Kvinder som arbejder uden for hjemmet bør ikke fordømmes, og kvinder bør heller ikke ses ned på, fordi de fokuserer på forvaltningen af deres hjem.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad siger Bibelen om kvinder, der arbejder udenfor hjemmet?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries