settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad var de kristne korstog?

Svar


Korstogene har været med til at skabe nogle af de mest brugte argumenter imod den kristne tro. Nogle islamiske terrorister hævder endda, at deres terrorangreb er hævn for det, kristne gjorde under korstogene. Hvad var så korstogene, og hvorfor ser man dem som så stort et problem for den kristne tro?

For det første bør man ikke henvise til korstogene som de "kristne korstog." De fleste mennesker som deltog i korstogene, var ikke sande kristne, selvom de hævdede at være det. Kristi navn blev misbrugt og bespottet ved de handlinger, mange af korsfarerne gjorde. For det andet skete korstogene fra ca. 1095 til 1230 e.Kr. Burde de ubibelske handlinger, som nogle antagede kristne gjorde for hundreder af år siden, stadig bruges mod kristne i dag?

For det tredje, ikke fordi dette skal være nogen rimelig undskyldning, men kristendommen er ikke den eneste religion med en voldelig fortid. Faktisk var korstogene reaktioner på muslimske invaderinger af land, der før var besat primært af kristne. Fra omkring 200 til 900 f.Kr., var Israels, Jordans, Egyptens, Syriens, og Tyrkiets land primært beboet af kristne. Da Islam blev magtfuldt, invaderede muslimer disse lande og på brutal vis undertrykte, slavebandt, deporterede og dræbte de endda kristne i disse lande. Som respons beordrede den romersk-katolske kirke og "kristne" konger/kejsere fra Europa korstogene, for at genvinde det land, muslimerne havde taget. De handlinger som mange såkaldte kristne gjorde var stadigvæk beklagelige. Der findes ingen bibelsk retfærdiggørelse for at erobre land, slå civile ihjel, og ødelægge byer i Jesu Kristi navn. Samtidigt er islam ikke en religion, der kan kalde sig selv for uskyldig i sådanne ting.

For kort at opsummere, var korstogene forsøg på at genvinde land i Mellemøsten, som var blevet erobret af muslimer, og de foregik i det 11. og fortsatte op gennem det 13. århundrede. Korstogene var brutale og onde. Mange mennesker blev tvunget til at "omvende" sig til kristendommen. Hvis de nægtede, blev de slået ihjel. Ideen om at erobre et land ved at bruge krig og vold i Kristi navn er fuldstændigt ubibelsk. Mange af de handlinger som skete under korstogene, er fuldstændige modsætninger til alt, den kristne tro står for.

Hvordan kan vi så give genmæle, når den kristne tro, som følge af korstogene bliver angrebet af ateister, agnostikere, skeptikere og mennesker fra andre religioner? Vi kan svare på følgende måde: 1) Vil du selv gerne holdes ansvarlig for handlinger, som blev begået af mennesker der levede for 900+ år siden? 2) Vil du gerne holdes ansvarlig for de handlinger, som alle, der hævder at repræsentere din tro, har gjort? Når man forsøger at skyde skylden for korstogene på alle kristne, svarer det til at skyde skylden for islamisk terror på alle muslimer.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad var de kristne korstog?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries