settings icon
share icon
Spørgsmål

Kan en kristen være forbandet? Tillader Gud, at en troende bliver ramt af en forbandelse?

Svar


Bibelen fortæller os, at "Som fuglen flakser om og svalen flyver, sådan når den grundløse forbandelse ikke frem" (Ordsprogene 26:2). Dette betyder, at tåbelige forbandelser ikke har nogen virkning. Gud tillader ikke, at Hans børn bliver forbandet. Gud er Almægtig. Ingen har magt til at forbande den, som Gud har besluttet sig for at velsigne. Gud er den eneste, som kan fremkalde dom.

"Besværgelser" beskrives altid som noget negativt i bibelen. I 5. Mosebog 18:10-11 tælles de, der udtaler besværgelser, sammen med dem, der begår andre gerninger "Herren afskyr," såsom barneofringer, heksekraft, trolddom, spådom, eller nekromanti (at konsultere de døde). I Mikas Bog 5:12 står der, at Gud vil tilintetgøre troldmænd og dem, der bruger magi. Johannes' Åbenbaring 18 beskriver, at trolddom er en del af det bedrag antikrist og hans "store by Babylon" (v. 21-24) vil bruge. Selvom bedraget i endetiden vil være så stort, at selv de udvalgte ville blive bedraget, hvis ikke Gud beskyttede os (Matthæus 24:24), vil Gud fuldstændigt ødelægge satan, antikrist, og alle som følger dem (Åbenbaringen kapitel 19-20).

Den kristne er blevet født på ny som et nyt menneske i Jesus Kristus (2. Kor. 5:17), og vi befinder os i Helligåndens konstante nærvær, Han, som lever i os og hvis beskyttelse vi er under (Romerne 8:11). Vi bør ikke bekymre os om, at nogen kaster nogen som helst slags hedningemagi mod os. Voodoo, heksekraft, hekseri, og forbandelser har ikke nogen magt over os, da de kommer fra satan, og vi ved at "han, som er i jer [Kristus], er større end han [satan], som er i verden" (1. Johannes 4:4). Gud har overvundet ham, og vi er blevet sat fri til at tilbede Gud uden frygt (Johannes 8:36). "Herren er mit lys og min frelse, hvem skal jeg da frygte? Herren er værn for mit liv, hvem skal jeg da være bange for?" (Sl. 27:1).

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Kan en kristen være forbandet? Tillader Gud, at en troende bliver ramt af en forbandelse?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries