settings icon
share icon
Spørgsmål

Kristen drømmetydning? Kommer vores drømme fra Gud?

Svar


GotQuestions.org tilbyder ikke drømmetydning. Vi tyder ikke drømme. Vi har en stærk overbevisning om, at et menneskes drømme, og betydningen af disse drømme, er en sag mellem den enkelte og Gud. Taler Gud stadig gennem drømme? I Skriften talte Gud mange gange til mennesker gennem drømme. Eksempler på dette er Josef, Jakobs søn (1. Mosebog 37:5-10); Josef, Marias ægtemand (Matthæus 2:12-22); Salomon (1. Kongebog 3:5-15); og mange andre (Daniel 2:1; 7:1; Matthæus 27:19). Der findes også en profeti af profeten Joel (Joel 2:28), som citeres af apostlen Peter i Apostlenes Gerninger 2:17, som nævner at Gud bruger drømme. Så det enkelte svar er ja, Gud både kan tale og taler igennem drømme.

Men der er en forskel i, hvordan vi benytter os af denne sandhed i dag. Vi må altid huske på, at bibelen er et færdigt værk, som indeholder alt det vi behøver at vide fra nu af og ind i evigheden. Dette betyder ikke, at Gud ikke udfører mirakler i dag, eller endda taler igennem drømme, men at uanset hvad Gud siger, om det er igennem en drøm, et syn, et indtryk, eller en ”stille stemme,” så vil det være fuldstændigt i overensstemmelse med det, der allerede står skrevet i hans Ord. Drømme må aldrig bruges som noget, der har større autoritet end Skriften.

Hvis du har fået en drøm, og tror du, at Gud har givet dig den, så undersøg nøje og bedende Skriften, for at forsikre dig om, at din drøm er i overensstemmelse med Guds Ord. Hvis dette er tilfældet, så overvej, igen bedende, hvad Gud ønsker at du skal gøre som respons på drømmen (Jakob 1:5). Hver eneste gang nogen modtog en drøm i Skriften, så sørgede Gud for, at meningen med drømmen var klar, uanset om den blev givet direkte til personen selv, gennem en engel, eller gennem en budbringer (1. Mosebog 40:5-11; Daniel 2:45; 4.19). Når Gud taler til os, så sørger han for, at budskabet er klart forstået.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Kristen drømmetydning? Kommer vores drømme fra Gud?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries