settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad siger Bibelen om, at kristne får foretaget kosmetiske indgreb?

Svar


Bibelen har ikke noget direkte at sige om, hvorvidt en kristen bør få foretaget plastikkirurgi eller kosmetiske indgreb. Der er ikke noget i Bibelen, der synes at sige at plastikkirurgi i sig selv er forkert. Men der er flere ting man bør overveje, før man beslutter sig for at gennemgå, eller ikke gennemgå, disse procedurer. Det er unaturligt at ændre på sin krop, og der er altid risiko for potentielle bivirkninger, såvel fysiske som psykologiske. Ingen bør tillade sig selv at komme ”under kniven” uden først grundigt at undersøge alle alternativer, risikoer, og bivirkninger der findes ved sådanne indgreb. Personen må også helt identificere, hvad det er, der motiverer ham/ hende til at ønske indgrebet. For mange, som har fysiske deformiteter – uanset om de er genetiske, eller er kommet senere – er det naturligt at ønske at passe ind i samfundet og føle sig ”normal.” Der er også tilfælde med mindre abnormiteter, der gør, at en person ikke har det godt med sig selv, såsom en meget stor eller anderledes formet næse. Men mange, hvis ikke de fleste, plastikkirurgiske indgreb er forsøg på at udfylde emotionelle tomrum på fysiske måder, for at tiltrække opmærksomhed, eller for at søge andres accept.

De mest almindeligt udførte, kosmetiske indgreb er bl.a. brystforøgelse/-løft, fedtsugning, ansigtsløft, løft af øjenlåg, løft af baller eller andre kropsdele, behandling af åreknuder, botox/ fedt indsprøjtninger, og genskabning af næsen og ansigtet. Omtrent to millioner mennesker lader sig selv undergå denne slags procedurer hvert år, og skyder penge i, samt ofrer deres tid og sikkerhed, på dette. Når det er forfængelighed, der motiverer en person til at få en sådan operation, er han/ hun blevet sin egen afgud. Bibelen advarer os mod at være selviske eller indbildske (Filipperne 3:3-4), og mod at tiltrække opmærksomhed mod os selv, ved den måde, vi ser ud på (1. Timotheus 2:9). En anden vigtig ting at overveje er omkostningerne. Dette er en vigtig overvejelse, fordi de fleste mennesker har familier, og omkostningerne ved plastikkirurgi aldrig bør sættes højere end familiens behov. Bibelen fortæller os også, at vi må bruge de penge, Gud har betroet os med, med visdom (Ordsprogene 11:24-25; Lukas 16:10-12).

Det vigtigste ting man må gøre, før man træffer beslutning om at få foretaget plastikkirurgi, er at spørge Gud til råds om sagen. Bibelen fortæller os, at Gud har omsorg for hver en bekymring og hvert et spørgsmål vi har, så vi bør bringe vore problemer til Ham (1. Peter 5:7). Gennem den visdom og vejledning, vi får fra Helligånden og Guds Ord, kan vi træffe beslutninger, der behager og ærer Ham. ”Yndighed er bedrag, og skønhed er tomhed, men en kvinde, der frygter Herren, skal berømmes” (Ordsprogene 31:30). Selv den dygtigste kirurg kan ikke holde tidens hånd på afstand, og alle kosmetiske indgreb vil i sidste ende opleve samme resultat – nemlig aldring. De løftede kropsdele vil igen komme til at hænge, og de kosmetisk ændrede ansigtstræk vil rynke på et tidspunkt. Det er langt bedre at arbejde på at gøre mennesket indenunder smukt, ”i hjertet, det skjulte menneske, med en sagtmodig og stille ånds uforgængelige skønhed, som er meget værd i Guds øjne” (1. Peter 3:4).

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad siger Bibelen om, at kristne får foretaget kosmetiske indgreb?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries