settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvordan konverterer jeg til kristendommen?

Svar


En mand fra en græsk by ved navn Filippi, stillede Paulus og Silas et lignende spørgsmål. Vi ved mindst tre ting om denne mand: han var en fængselsbetjent, han var en hedning, og han var desperat. Han havde været på selvmordets rand, da Paulus stoppede ham. Og da stillede manden spørgsmålet, ”hvad skal jeg gøre for at blive frelst?” (ApG 16:30).

Bare det, at manden stillede et sådant spørgsmål, viser, at han erkendte sit behov for frelse – han så kun døden foran sig, og han vidste, at han havde brug for hjælp. Og ved at stille spørgsmålet til Paulus og Silas, viste han, at han troede på, at de havde svaret.

Svaret faldt hurtigt og prompte: ”Tro på Herren Jesus, så skal du.. blive frelst” (v. 31). Dette skriftstykke viser videre, hvordan manden faktisk troede og blev konverteret. Hans liv begyndte at vise en forvandling fra den dag af.

Læg mærke til, at mandens omvendelse var baseret på tro. Han måtte stole på Jesus, og ikke noget andet. Manden troede på, at Jesus var Guds Søn (”Herre”), og den messias, der opfyldte skriften (”Kristus”). Hans tro indbefattede også en tro på, at Jesus døde for synder og opstod igen, fordi dette var det budskab, Paulus og Silas prædikede (se Romerne 10:9-10 og 1. Korinther 15:1-4).

At ”konvertere” betyder bogstaveligt talt at ”vende.” Når vi vender os imod en ting, så vender vi os nødvendigvis fra noget andet. Når vi vender os til Jesus, vender vi os fra synd. Bibelen kalder dette for ”omvendelse,” og at vende sig til Jesus for ”tro.” Derfor kompletterer omvendelse og tro hinanden. I 1. Thessalonikerbrev 1:9 tales der både om omvendelse og tro – ”.. i vendte om til Gud fra afguderne..” En kristen vil vende sig fra sine tidligere veje, og alt der har at gøre med falsk religion, hvis hans omvendelse til kristendommen er ægte.

For at gøre det enkelt, så betyder at konvertere til kristendommen, at du tror at Jesus er Guds Søn, og at han døde for din synd og opstod igen. Du må være enig med Gud i, at du er en synder, som har brug for frelse, og du må udelukkende sætte din lid til Jesus som din frelser. Når du vender dig fra synd til Kristus, så lover Gud at frelse dig og give dig Helligånden, som vil gøre dig til en ny skabning.

Kristendommen er, i dens sande form, ikke en religion. Kristendom er, ifølge bibelen, det samme som et personligt forhold til Jesus Kristus. Kristendommen er, at Gud tilbyder frelse til enhver, som tror på og stoler på Jesu offer på korset. Et menneske som konverterer til kristendommen, forlader ikke én religion, og knytter sig til en anden. At konvertere til kristendommen betyder, at man modtager den gave Gud tilbyder, og begynder på et personligt forhold til Jesus Kristus, som resulterer tilgivelse for sine synder, og en evighed i himlen efter man dør.

Ønsker du at konvertere til kristendommen efter at have læst denne artikel? Hvis dit svar er ja, så følger der nu en enkel bøn, som du kan bede til Gud. Du vil ikke blive frelst ved at gentage denne, eller nogen anden bøn. Det er kun ved at stole på Jesus Kristus, at du kan blive frelst fra din synd. Denne bøn er blot en enkel måde, hvormed du kan udtrykke din tro på Gud, og takke ham for at have tilvejebragt din frelse.

”Gud, jeg ved, at jeg har syndet mod dig og fortjener straf på grund af dette. Men Jesus Kristus tog den straf, jeg fortjente, så jeg ved at tro på ham kunne blive tilgivet. Jeg sætter min lid til dig for at blive frelst. Tak for din vidunderlige nåde og tilgivelse – din gave, det evige liv! Amen!”

Har du truffet et valg om at give dit liv til Jesus, pga. det du har læst her? Hvis svaret er ja, så tryk gerne på ”Jeg har taget imod Jesus i dag” knappen nedenfor.
EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvordan konverterer jeg til kristendommen?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries