settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad er kirkens formål?

Svar


Apostlenes Gerninger 2:42 kunne godt beskrives som kirkens formålserklæring: ”De holdt fast ved apostlenes lære og fællesskabet, ved brødets brydelse og ved bønnerne.” Ifølge dette vers, burde kirkens formål og aktiviteter være, at 1) undervise i bibelsk doktrin, 2) skænke et sted hvor de troende kan have fællesskab, 3) holde nadver, og 4) bede.

Kirken må undervise i bibelsk doktrin, så vi kan være grundfæstede i vores tro. I Efeserne 4:14 står der, ”Da skal vi ikke længere være uforstandige børn og slynges og drives hid og did af hver lærdoms vind, ved menneskers terningkast, når de med snedighed fører os på lumske veje.” Kirken må også være et sted, hvor de troende har fællesskab, hvor kristne kan være hengivne overfor og ære hinanden (Romerne 12:10), instruere hinanden (Romerne 15:14), vise mildhed og barmhjertighed overfor hinanden(Efeserne 4:32), opmuntre hinanden (1. Thessaloniker 5:11), og vigtigst af alt, elske hinanden (1. Johannes 3:11).

Kirken må også være et sted, hvor de troende kan holde nadver, og ihukomme at Kristus døde og udgydte sit blod for vores skyld (1. Korinther 11:23-26). Konceptet om ”brødets brydelse” (ApG 2:42) indebærer også, at man har fællesskabsmåltider. Dette er endnu et eksempel på, at kirken har til formål at fremme fællesskab. Ifølge Apostlenes Gerninger 2:42 er kirkens sidste formål at bede. Kirken må være et sted, som fremmer bøn, underviser i bøn, og praktiserer bøn. I Filipperne 4:6-7 opmuntres vi med ordene, ”vær ikke bekymrede for noget, men bring i alle forhold jeres ønsker frem for Gud i bøn og påkaldelse med tak. Og Guds fred, som overgår al forstand, vil bevare jeres hjerter og tanker i Kristus Jesus.”

Kirken har også modtaget den befaling at proklamere frelsens evangelium gennem Jesus Kristus (Matthæus 28:18-20; ApG 1:8). Kirken har til opgave trofast at dele evangeliet, gennem både ord og handling. Kirken skal være et ”fyrtårn” i samfundet, og lede mennesker til vores Herre og frelser, Jesus Kristus. Kirkens opgave er både at dele evangeliet, og forberede/ undervise dets medlemmer i at proklamere evangeliet (1. Peter 3:15).

Afsluttende gives der i Jakob 1:27 også formål, som kirken må tage sig af: ”En ren og ægte gudsdyrkelse er, for Gud, vor Fader, at tage sig af faderløse og enker i deres nød og bevare sig selv uplettet af verden.” Kirken har til opgave at tjene dem i nød. Det indebærer ikke blot at dele evangeliet, men også at sørge for fysiske behov (mad, klæder, husly), både efter nødvendighed og behov. Kirkens formål er også at udruste troende i Kristus med de værktøjer de behøver, for at overvinde synd og holde sig uplettet af verden. Dette sker gennem bibelsk undervisning og kristent fællesskab.

Så hvad er kirkens formål? Paulus gav en glimrende beskrivelse af dette til de troende i Korinth. Kirken er Guds hænder, mund, og fødder i verden – Kristi legeme (1. Korinther 12:12-27). Vi må gøre de ting som Jesus Kristus ville gøre, hvis han stadig var hér på jorden fysisk. Kirken må være ”kristen”, ”kristus-lig”, og efterfølge Kristus.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad er kirkens formål?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries