settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad er jordens alder? Hvor gammel er jorden?

Svar


Når vi inddrager det bibelske faktum, at Adam blev skabt på planetens sjette dag, så kan vi også med bibelen uddrage en omtrent alder for jorden, ved at studere de kronologiske detaljer for menneskeracen. Her går vi ud fra, at 1. Mosebog taler sandt, at skabelsens seks dage bestod af 24-timers perioder, og at der ikke var nogen tvetydige huller i kronologien i 1. Mosebog.

De slægtstavler der nævnes i 1. Mosebog kapitel 5 og 11 giver os alderen på, hvornår Adam og hans efterkommere blev fædre til den følgende generation, i slægtslinjen helt fra Adam til Abraham. Ved så at undersøge, hvor Abraham kronologisk set hører til i historien, og derefter at lægge de aldre sammen, som nævnes i 1. Mosebog kapitel 5 og 11, står det til sidst klart, at jorden ifølge bibelen er omkring 6000 år gammel, plus minus et par århundreder.

Men hvad så med de milliarder af år, som de fleste videnskabsmænd underviser om på langt størstedelen af verdens akademiske institutioner i dag? Denne alder kommer hovedsageligt fra to teknikker til at måle aldre med: radiometrisk datering, og geologisk tidsskala. De videnskabsmænd, der mener at jorden er omkring 6000 år gammel, hævder at den radiometriske dateringsmåde ikke fungerer, fordi den bygger på nogle falske antagelser, og at den geologiske tidsskala heller ikke fungerer, da den benytter sig af cirkulær tænkning.

Desuden gør de opmærksomme på, at man bør aflive gammel-verdens myter, såsom den generelt accepterede, men forkerte ide om, at stratisfikation, fossilering, og dannelsen af diamanter, kul, olie, stalaktitter, stalagmitter, osv., tager lang tid om at ske. Og til sidst giver fortalere for en ung jord nogle positive beviser for, at jorden er ung, frem for de beviser, der ligger til grund for en gammel jord, hvilke de afliver.

Videnskabsmænd der holder fast på, at jorden er ung, indrømmer at de er i undertal i dag, men er sikre på, at de vil blive flere og flere, i takt med at flere og flere videnskabsmænd undersøger beviserne på ny, og tager et nærmere kig på det nuværende gammel jords paradigme, som er bredt accepteret.

Det er i sidste ende ikke muligt at bevise, hvor gammel jorden er. Uanset om den er 6000 år gammel, eller milliarder af år gammel, så hviler begge synspunkter (og alle andre synspunkter) på tro og antagelser. De der mener, at jorden er milliarder af år gammel, stoler på at metoder såsom radiometriske datering er pålidelige, og at intet er hændt i jordens historie, som kan have sat en stopper for radio-isotopers normale henfald. De der mener, at jorden er omtrent 6000 år gammel, stoler på at bibelen taler sandt, og at andre faktorer, såsom syndfloden, eller at Gud har skabt universet på en måde, så det ”lader til” at være ældre end det er, spiller ind, og at disse ting forklarer, hvorfor jorden ”synes” at være gammel. Som et eksempel, så skabte Gud Adam og Eva som fuldvoksne mennesker. Hvis en læge havde undersøgt Adam og Eva, den dag de blev skabt, så ville han have skønnet, at de var 20 år gamle (eller hvad end alder, de nu syntes at måtte have). Men i virkeligheden var Adam og Eva kun en enkelt dag gamle. Uanset hvad årsagen er, så er der altid god grund til at stole på Guds Ord, frem for på ateistiske videnskabsmænd, der arbejder ud fra en evolutionær agenda.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad er jordens alder? Hvor gammel er jorden?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries