settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvorfor er jomfrufødslen så vigtig?

Svar


Den kristne doktrin om jomfrufødslen er utroligt vigtig (Esajas 7:14; Matthæus 1:23; Lukas 1:27, 34). Lad os først se på, hvordan skriften beskriver denne begivenhed. Som svar på Marias spørgsmål, ”hvordan skal det gå til?” (Lukas 1:34), siger Gabriel, ”Helligånden skal komme over dig, og den Højestes kraft skal overskygge dig” (Lukas 1:35). Englen opmuntrer også Josef med, at han ikke skal frygte at gifte sig med Maria, med disse ord: ”for det barn, hun venter, er undfanget ved Helligånden” (Matthæus 1:20). Matthæus siger også om jomfruen, at ”før de havde været sammen, viste det sig, at hun var blevet med barn ved Helligånden” (Matthæus 1:18). Galaterne 4:4 underviser også om jomfrufødslen: ”Gud sendte sin søn, født af en jomfru”.

Fra disse passager forstår vi klart, at Jesu fødsel var et resultat af Helligåndens virke i Marias krop. Det ikke-materielle (Ånden) og det materielle (Marias livmoder) var begge involverede i dette. Maria kunne selvfølgelig ikke gøre sig selv gravid, og var i den forstand kun et ”kar”. Kun Gud kunne skabe inkarnationens mirakel.

Men man kan ikke sige, at Jesus og Maria ikke havde en fysisk forbindelse til hinanden; det ville være at sige, at Jesus ikke var et sandt menneske. Skriften lærer os, at Jesus fuldt ud var menneske, med en fysisk krop ligesom vores. Denne modtog han fra Maria. Jesus var på samme tidspunkt også Gud, med en evig, syndfri natur (Johannes 1:14; 1. Timotheus 3:16; Hebræerne 2:14-17).

Jesus blev ikke født i synd; altså, han havde ikke en syndig natur (Hebræerne 7:26). Det virker til, at den syndige natur arves fra slægt til slægt fra faderen af (Romerne 5:12, 17, 19). Jomfrufødslen gjorde det muligt, at synden ikke blev overført til Jesus, og tillod den evige Gud i at blive et perfekt menneske.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvorfor er jomfrufødslen så vigtig?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries