settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvordan kan jeg undgå at komme i helvede?

Svar


Det er lettere at undgå at komme i helvede, end du tror. Nogle mennesker tror, at de må overholde de ti bud resten af deres liv for ikke at komme i helvede. Nogle mennesker tror, at de må overholde nogle bestemte riter og ritualer for ikke at komme i helvede. Nogle mennesker tror, at vi aldrig kan blive sikre på, om vi kommer i helvede eller ej. Ingen af disse synspunkter er korrekte. Bibelen gør det meget klart, hvordan en person kan undgå at komme i helvede efter døden.

Bibelen beskriver helvede som et skrækkeligt og frygteligt sted. Helvede beskrives som ”evig ild” (Matthæus 25:41), ”uudslukkelig ild” (Matthæus 3:12), ”forhånelse, evig afsky” (Daniel 12:2), et sted hvor ”ilden aldrig slukkes” (Markus 9:44-49), og ”evig undergang” (1. Thessaloniker 1:9). I Johannes’ Åbenbaring 20:10 beskrives helvede som ”søen af ild og svovl,” hvor de onde ”skal pines dag og nat i evighedernes evigheder.” Det er klart, at helvede er et sted, vi må undgå.

Hvorfor eksisterer helvede overhovedet, og hvorfor sender Gud nogle mennesker derhen? Bibelen fortæller os, at Gud ”beredte” helvede til djævelen og de faldne engle, efter de gjorde oprør imod ham (Matthæus 25:41). De, som nægter at tage imod Guds tilbud om at blive tilgivet, vil opleve den samme skæbne som djævelen og de faldne engle. Hvorfor er helvede nødvendigt? Al synd begås i sidste ende mod Gud (Salme 51:4), og da Gud er en evig og uendelig skabning, er kun en evig og uendelig straf tilstrækkelig. Helvede er et sted, hvor Guds hellige og retfærdige krav om retfærdighed bliver udført. Helvede er det sted, hvor Gud fordømmer synden og alle som forkaster ham. Bibelen gør det klart, at vi alle har syndet (Prædikeren 7:20; Romerne 3:10-23), og derfor fortjener vi alle at komme i helvede.

Så hvordan kan vi sørge for ikke at komme i helvede? Da kun en evig og uendelig straf er tilstrækkelig, må også en evig og uendelig pris blive betalt. Gud blev menneske i Personen Jesus Kristus. I Jesus Kristus levede Gud iblandt os, underviste os, og helbredte os – men disse ting var ikke hans endelige mål. Gud blev et menneske (Johannes 1:1, 14), så han kunne dø for os. Jesus, Gud i menneskeskikkelse, døde på korset. Som Gud var hans død evig og uendelig i værdi, og betalte fuldt ud prisen for synden (1. Johannes 2:2). Gud inviterer os til at modtage Jesus Kristus som frelser, og tage imod hans død som den fulde og retfærdige betaling for vores synd. Gud lover, at enhver som tror på Jesus (Johannes 3:16), og som alene stoler på ham som sin frelser (Johannes 14:6), vil blive frelst, og derfor ikke ende i helvede.

Gud ønsker ikke at nogen havner i helvede (2. Peter 3:9). Derfor gav han det absolutte, perfekte og tilstrækkelige offer på vores vegne. Hvis du ikke ønsker at komme i helvede, så tag imod Jesus som din frelser. Så enkelt er det. Fortæl Gud, at du erkender at du er en synder, og at du fortjener at komme i helvede. Erklær over for Gud, at du stoler på Jesus Kristus som din frelser. Tak ham for at have tilvejebragt din frelse og befrielse fra helvede. Enkel tro, at stole på Jesus Kristus som sin frelser, er måden hvorpå du undgår at komme i helvede!

Har du truffet et valg om at give dit liv til Jesus, pga. det du har læst her? Hvis svaret er ja, så tryk gerne på ”Jeg har taget imod Jesus i dag” knappen nedenfor.
EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvordan kan jeg undgå at komme i helvede?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries