settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvorfor skabte Gud os?

Svar


Det korte svar på spørgsmålet ”hvorfor skabte Gud os?” er ”for sin egen glædes skyld.” I Johannes’ Åbenbaring 4:11, står der, ”Værdig er du, vor Herre og Gud, til at få pris og ære og magt; for du har skabt alle ting, af din vilje blev de til og blev skabt.” Og i Kolossenserbrevet 1:16 bliver denne pointe bekræftet: ”Ved ham og til ham er alting skabt.” At vi er skabt for Guds egen skyld, betyder ikke, at menneskeheden blev skabt, for at den kunne underholde Gud, eller være ham en forlystelse. Gud er et kreativt væsen, og det er en glæde for ham at skabe. Gud er også et personligt væsen, og det er en glæde for ham at have andre væsener, som han kan have et oprigtigt fællesskab med.

Da vi er skabt i Guds billede og lighed (1. Mosebog 1:27), har mennesker muligheden for at kende Gud, og dermed også for at elske ham, tilbede ham, tjene ham, og have fællesskab med ham. Gud skabte ikke mennesker, fordi han havde brug for dem. Da han selv er Gud, har han ikke brug for noget. Fra evighed siden har han aldrig følt ensomhed, så han var ikke på udkig efter en ”ven.” Han elsker os, men det er ikke det samme, som at have behov for os. Hvis vi aldrig havde eksisteret, ville Gud stadig være Gud – den uforanderlige (Malakias 3:6). Den sande ”Jeg Er” (2. Mosebog 3:14) var aldrig utilfreds med sin egen, evige eksistens. Da han skabte universet, skabte han de ting, som gjorde ham glad, og da Gud er perfekt, var alle hans gerninger også perfekte. ”Han så, hvor godt det var” (1. Mosebog 1:31).

Gud skabte heller ikke ”ligemænd,” eller skabninger, som var lige med ham. Dette var logisk set umuligt. Hvis Gud skulle skabe et væsen, som havde den samme magt, intelligens, og perfektion, så ville han ophøre med at være den ene, sande Gud, af den meget enkle grund, at der så ville være to guder – og det ville være en umulighed. ”..For at du skulle vide, at det et er Herren, der er Gud, og at der ikke er nogen anden end ham.” Enhver ting som Gud skaber, må nødvendigvis være ringere end ham selv. Den ting, som bliver skabt, kan aldrig være større end, eller lige så stor som ham, der skabte den.

Når vi anerkender Guds totale almægtighed og hellighed, så forbløffes vi over, at han kunne finde på at tage et menneske, og krone det med ”herlighed og ære” (Salme 8:6), og at han ville bøje sig så dybt, at han kalder os ”venner” (Johannes 15:14-15). Hvorfor skabte Gud os? Gud skabte os for sin egen glædes skyld, så at vi, hans skabning, kunne glæde os over at kende ham.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvorfor skabte Gud os?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries