settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvem er Antikrist?

Svar


Der er meget spekulation omkring, hvem Antikrist er. Nogle af de populære mål er Vladimir Putin, Mahmouh Ahmadinejad, og pave Benedikt XVI. I USA er de tidligere præsidenter Bill Clinton og George W. Bush, og den nuværende præsident Barack Obama, de oftest nævnte kandidater. Så hvem er Antikrist, og hvordan kan vi genkende ham?

Bibelen fortæller os ikke noget specifikt omkring, hvor Antikrist vil komme fra. Mange bibellærde mener, at han muligvis vi komme fra en konføderation af ti nationer or/ eller et genfødt, romersk rige (Daniel 7:24-25; Åbenbaringen 17:7). Andre mener at han må være en jøde, siden han kan hævde at være messias. Dette er alt sammen kun gætværk, da bibelen ikke fortæller os noget om, hvor Antikrist vil komme fra, eller hvilken race han vil have. Men en dag vil Antikrist blive afsløret. 2. Thessalonikerbrev 2:3-4 fortæller os, hvordan vi kan genkende Antikrist: ”Lad ingen på nogen måde forlede jer. Først skal nemlig frafaldet komme og lovløshedens menneske åbenbares, fortabelsens søn, modstanderen, der ophøjer sig over alt, hvad der hedder Gud og helligdom, så at han sætter sig i Guds tempel og udgiver sig selv for at være Gud.”

Det er meget sandsynligt, at de fleste mennesker som er i live når Antikrist bliver åbenbaret, vil være meget overraskede over hans identitet. Antikrist er måske, og måske ikke, i live i dag. Martin Luther var overbevist om, at datidens pave var Antikrist. I løbet af 1940’erne troede mange, at Adolf Hitler var Antikrist. Andre, som har levet i løbet af de seneste par hundrede år, har været lige så sikre på, hvem Antikrist var. Indtil videre har de alle taget fejl. Vi bør lægge gætterierne bag os, og fokusere på det, som bibelen faktisk fortæller os om Antikrist. Johannes’ Åbenbaring 13:5-8 fortæller os, ”Og det (dyret) fik givet en mund, der talte store bespottelige ord, og det fik givet magt til at gøre det i toogfyrre måneder. Det åbnede munden til bespottelser mod Gud, det spottede hans navn og hans bolig og dem, der har bolig i himlen. Det fik givet magt til at føre krig mod de hellige og besejre dem, og det fik givet magt over hver stamme og folk, tungemål og folkeslag. Og alle, der bor på jorden, vil tilbede det, enhver, hvis navn ikke, fra verden blev grundlagt, står skrevet i livets bog, det slagtede lams bog.”

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvem er Antikrist?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries