settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad siger bibelen om hulemænd, forhistoriske mennesker, neandertalere?

Svar


Bibelen bruger ikke begrebet ”hulemand” eller ”neandertalere,” og ifølge bibelen findes der ikke ”forhistoriske” mennesker. Begrebet ”forhistorisk” betyder ”som hører til tiden før historien”. Den forud indtager at den bibelske beretning blot er opdigtet, fordi 1. Mosebog fortæller om ting, som skete før menneskets skabelse (navnlig, skabelsens første fem dage – mennesket blev skabt på den sjette dag). Bibelen fortæller klart, at Adam og Eva var fuldvoksne mennesker, fra det øjeblik de blev skabt, og ikke stammede fra lavere former for liv.

Med det sagt, så beskriver bibelen dog en periode, hvor der skete frygtelige ting på jorden – nemlig syndfloden (1. Mosebog 6-9), og i denne tidsperiode blev hele civilisationen ødelagt, på nær otte mennesker. Menneskeheden var tvunget til at starte forfra. Det er i denne historiske kontekst, at nogle forskere mener, at mennesker boede i huler, og benyttede sig af stenredskaber. Disse mennesker var ikke primitive; de var blot nødlidende. Og de var sandelig ikke halvaber. De fossile beviser er ret klare: hulemænd var mennesker – mennesker som boede i huler.

Der findes nogle fossile aberester som darwinistiske paleo-antropologer tolker som en slags overgang mellem abe og menneske. De fleste mennesker lader til at tænke på disse tolkninger, når de forestiller sig hulemænd. De forestiller sig behårede, halvmenneskelige, halvabelignende skabninger, som sidder rundt omkring et bål i en hule, og tegner på væggene med deres nyligt udviklede stenredskaber. Dette er et almindeligt fejlbillede. Og hvad den darwinistiske paleo-antropologi angår, så bør vi huske på, at disse tolkninger er en refleksion af et mærkeligt verdensbillede, og ikke er baseret på beviser. Faktisk, så er der ikke blot stor modstand mod disse tolkninger indenfor den akademiske verden, men darwinisterne er heller ikke helt enige med hinanden om detaljerne.

Desværre promoverer det generelle synspunkt denne ide om, at aber og mennesker stammer fra den samme forfader, men dette er helt klart ikke den eneste, plausible tolkning af de foreliggende beviser. Faktisk, så er beviserne for denne tolkning mangelfulde.

Da Gud skabte Adam og Eva, var de helt udviklede mennesker, som kunne kommunikere, fungere socialt, og havde evnen til at fremskabe ting (1. Mosebog 2:19-25; 3:1-20; 4:1-12). Det er næsten underholdende at tænke på, hvor langt evolutionære videnskabsmænd er villige til at gå, for at kunne bevise at den forhistoriske hulemand har levet. De finder en misdannet tand i en hule, og ud fra dette danner de et billede af et misdannet menneske, som boede i denne hule, og gik foroverbøjet som en abe. Der er ingen måde, hvorpå videnskaben ud fra et fossil kan bevise, at hulemænd har eksisteret. Evolutionære videnskabsmænd har blot en teori, og så tvinger de beviserne til at passe på denne teori. Adam og Eva var de første mennesker som blev skabt, og de var helt udviklede, intelligente, og opretstående.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad siger bibelen om hulemænd, forhistoriske mennesker, neandertalere?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries