settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad sige bibelen om homoseksualitet? Er homoseksualitet en synd?

Svar


Bibelen fortæller os gang på gang, at homoseksualitet er en synd (1. Mosebog 19:1-13; 3. Mosebog 18:22; Romerne 1:26-27; 1. Korinther 6:9). Romerne 1:26-27 fortæller os konkret, at homoseksualitet er en konsekvens af at benægte og være ulydig mod Gud. Når mennesker fortsætter i synd og vantro, så ”overgiver” Gud dem til endnu ondere og mere fordærvede synder, for at vise dem nyttesløsheden og håbløsheden i at leve adskilt fra ham. 1. Korinther 6:9 proklamerer også, at ”uretfærdige” homoseksuelle ikke skal arve Guds rige.

Gud skaber ikke noget menneske med homoseksuelle lyster. Bibelen fortæller os, at mennesker bliver homoseksuelle pga. synd (Romerne 1:24-27), og at det i sidste ende sker pga. eget valg. Et menneske kan godt fødes med en større tilbøjelighed til at blive homoseksuel, ligesom andre fødes med en tendens til at være voldelig, eller anden synd. Det undskylder ikke vedkommende fra at synde, ved at give efter over for visse lyster. Hvis et menneske fødes med en større tilbøjelighed til voldelighed/ vrede, giver det så vedkommende ret til at handle på disse lyster? Selvfølgelig ikke! Og det samme gælder homoseksualitet.

Men Bibelen beskriver ikke homoseksualitet som en ”større” synd end andre. Al synd er forkastelig i Guds øjne. Homoseksualitet er bare én blandt en række synder, der nævnes i 1. Korinther 6:9-10, som vil holde mennesker ude af Guds rige. Ifølge bibelen er Guds tilgivelse lige så meget til rådighed for en homoseksuel, som for en ægteskabsbryder, afgudsdyrker, morder, tyv, osv. Gud lover os også styrken til at vinde over synd, homoseksualitet inklusive, til alle som sætter deres lid til Jesus Kristus som deres frelser (1. Korinther 6:11; 2. Korinther 5:17; Filipperne 4:13).

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad sige bibelen om homoseksualitet? Er homoseksualitet en synd?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries