settings icon
share icon
Spørgsmål

Er himlen virkelig?

Svar


Himlen er sandelig et virkeligt sted. Bibelen fortæller os, at himlen er Guds trone (Esajas 66:1; ApG 7:48-49; Matthæus 5:34-35). Efter at Jesus genopstod, og viste sig på jorden for sine disciple, ”blev han taget op til himlen, og han satte sig ved Guds højre hånd” (Markus 16:19; ApG 7:55-56). ”For Kristus gik ikke ind i en helligdom, som er gjort med hænder og kun er en efterligning af den virkelige, men ind i selve himlen for nu at træde frem for Guds ansigt til gavn for os” (Hebræerne 9:24). Jesus gik ikke bare foran os, og ind på vores vegne, men han er levende og har i dag en tjeneste i himlen, hvor han tjener som vores ypperstepræst i det sande åbenbaringstelt, som er skabt af Gud (Hebræerne 6:19-20; 8:1-2).

Vi får også at vide af Jesus selv, at der findes mange boliger i Guds hus, og at han går foran os, for at gøre en plads rede for os. Hans ord forsikrer os om, at han en dag vil komme tilbage til jorden, og tage os derhen, hvor han selv er, i himlen (Johannes 14:1-4). Den tro, som vi har på et faktisk hjem i himlen, kommer af et direkte løfte fra Jesus. Himlen er helt sikkert et virkeligt sted. Himlen eksisterer sandelig.

Når mennesker benægter, at himlen eksisterer, så fornægter de ikke kun Guds skrevne Ord, men de fornægter også deres egne hjerters allerstørste længsel. Paulus skrev om dette i sit brev til korintherne, og opmuntrede dem til at holde fast ved håbet om himlen, så de ikke skulle miste modet. Selvom vi ”vånder og sukker” her på jorden, så har vi håbet om himlen foran os, og vi er ivrige efter at nå derhen (2. Korinther 5:1-4). Paulus tilskyndede korintherne til at se frem til deres himmelske hjem, hvilket var et perspektiv, som gav dem evnen til at udholde svære og skuffende oplevelser i dette liv. ”For vore lette trængsler her i tiden bringer os i overmål en evig vægt af herlighed, for vi ser ikke på det synlige, men på det usynlige; det synlige varer jo kun en tid, det usynlige evigt” (2. Korinther 4:17-18).

Gud har lagt en viden i menneskers hjerter om, at han eksisterer (Romerne 1:19-20), og på samme måde er vi også blevet ”programmeret” til at længes efter himlen. Den er temaet i utallige bøger, sange, og kunstværker. Desværre har vores synd spærret for vejen til himlen. Da himlen er det sted, hvor den hellige og fuldkomne Gud bor, så har synd ingen plads der, og den ville ikke blive tolereret. Men heldigvis har Gud skænket os nøglen til at åbne himlens porte med – Jesus Kristus (Johannes 14:6). Enhver, som tror på ham, og søger tilgivelse for deres synd, vil erfare, at himlens porte er blevet åbnet bredt og vidt for dem. Måtte vort evige hjems fremtidige herlighed motivere os alle, til at tjene Gud trofast og helhjertet. ”Brødre, ved Jesu blod har vi altså frimodighed til at gå ind i helligdommen ad den nye, levende vej, som han har åbnet for os gennem forhænget, det vil sige ved sit jordiske legeme, og vi har i ham en stor præst over Guds hus. Lad os derfor træde frem med oprigtigt hjerte, i en fast tro og bestænket på hjertet, så vi er befriet for ond samvittighed, og med legemet badet i rent vand” Hebræerne 10:19-22).

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Er himlen virkelig?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries