settings icon
share icon
Spørgsmål

Er helvede virkeligt? Er helvede evigt?

Svar


Det er interessant, at der er en større procentdel af mennesker, der tror på himlen, end på helvedet. Bibelen underviser klart og præcist i, at helvede er et virkeligt sted, hvor de onde/ ugudelige sendes hen efter døden. Vi har alle syndet mod Gud (Romerne 3:23). Den retfærdige straf for synd, er døden (Romerne 6:23). Og da al synd ultimativt begås imod Gud (Salme 51:4), og siden Gud er et uendeligt og evigt væsen, så er straffen for synd, døden, også en uendelig og evig straf. Helvede er det samme som denne uendelige og evige død, som vi fortjener pga. vores synd.

Den straf, som de ugudelige modtager i helvede, beskrives mange steder i Skriften som ”evig ild” (Matthæus 25:41), ”uudslukkelig ild” (Matthæus 3:12), ”forhånelse og evig afsky” (Daniel 12:2), et sted hvor ”ilden aldrig slukkes” (Markus 9:44-49), et sted med ”pinsel” og ”luer” (Lukas 16:23-24), ”evig undergang” (2. Thessaloniker 1:9), et sted hvor ”røgen stiger op i evighedernes evigheder” (Åbenbaringen 14:10-11), og ”søen af ild og svovl” hvor de onde skal ”pines dag og nat i evighedernes evigheder” (Åbenbaringen 20:10).

De ondes straf i helvede, er ligeså evig, som de retfærdiges lyksalighed i himlen. Jesus peger selv på, at straffen i helvede varer lige så lang tid, som det evige liv i himlen (Matthæus 25:46). De onde er for evigt under Guds vrede og fordømmelse. Dem, der befinder sig i helvede, vil kende Guds sande retfærdighed (Salme 76:10). Dem, der befinder sig i helvede, vil vide, at deres straf er retfærdig, og at den udelukkende skyldes dem selv (5. Mosebog 32:3-5). Ja, helvede er virkelig. Ja, helvede er pine- og straffested, som varer i evighedernes evigheder, uden nogen ende. Pris ske Gud, at vi igennem Jesus kan undslippe denne evige skæbne (Johannes 3:16, 18, 36).

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Er helvede virkeligt? Er helvede evigt?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries