settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad bør en kristen gøre, hvis han eller hun er gift med en ikke-troende?

Svar


Det kan være en af de mest vanskelige udfordringer i en kristens liv at være gift med en ikke-troende. Ægteskabet er en hellig pagt, som sammenføjer to mennesker til ét kød (Matthæus 19:5). Det kan være meget svært for en troende og ikke-troende at leve side om side i fredelighed (2. Korinther 6:14-15). Hvis den ene partner bliver kristen efter at de er blevet gift, er det klart at der vil opstå kampe, fordi de lever under to forskellige autoriteter.

Ofte vil kristne i denne situation søge at finde en vej ud af ægteskabet, i overbevisningen om, at dette er den eneste måde virkeligt at kunne ære Gud på. Men hans Ord siger faktisk det modsatte. Det er meget vigtigt ikke blot at være tilfredse med vores situation, men også at søge at finde måder, hvorpå man kan ære Gud, når man står midt i svære omstændigheder (1. Korinther 7:17). Bibelen nævner specifikt dem, som er gift med ikke-troende, i 1. Korintherbrev 7:12-14: ”… Har en broder en ikke-troende hustru, og hun gerne vil blive boende sammen med ham, skal han ikke skille sig af med hende. Og har en kvinde en ikke-troende mand, og han gerne vil blive boende sammen med hende, skal hun ikke skille sig af med ham. For en ikke-troende mand er helliget ved sin hustru, og en ikke-troende hustru ved broderen…”

Når kristne er gift med ikke-troende, vil der være et behov for at bede om, at Helligåndens kraft må istandsætte dem til at bekende Kristus, samt leve deres liv i lyset af Guds tilstedeværelse (1. Johannes 1:7). De bør søge Guds kraft til at kunne forvandle deres hjerter, samt skabe Helligåndens frugt i deres liv (Galaterne 5:22-23). En kristen hustru er forpligtet til at have et hjerte som underordner sig, selv overfor sin ikke-troende ægtemand (1. Peter 3:1), og hun har brug for at forblive tæt på Gud, og stole på, at hans nåde vil give hende muligheden for dette.

Det er ikke meningen, at kristne skal leve deres liv alene; de har behov for at finde støtte fra kilder udenfor hjemmet, såsom i kirke og i bibelstudiegrupper. Det har ikke nogen betydning for det hellige ved et forhold, at man er gift med en ikke-troende, og derfor bør det være enhver kristens prioritet at bede for hans eller hendes ægtefælle, og vise et godt eksempel, ved at lade Kristi lys skinne klart (Filipperne 2:14). Må den sandhed, som vi finder i 1. Petersbrev 3:1 – at en ikke-troende ægtefælle bliver ”vundet” – være håbet og målet for enhver kristen, som er gift med en ikke-troende.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad bør en kristen gøre, hvis han eller hun er gift med en ikke-troende?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries