settings icon
share icon
Spørgsmål

En gang frelst, altid frelst?

Svar


Når et menneske bliver frelst, er de så altid frelst? Når mennesker lærer Kristus at kende som deres frelser, så bringes de ind i et forhold til Gud, der garanterer dem en evig sikkerhed. Dette slår mange skriftsteder fast. (a) I Romerne 8:30 står der: ”Og dem, som han forud har bestemt, har han også kaldet, og dem, han har kaldet, har han også gjort retfærdige, og dem, han har gjort retfærdige, har han også herliggjort.” Dette vers fortæller os, at fra det øjeblik, Gud udvalgte os, så er det som om, at vi er herliggjorte for hans åsyn i himlen.

(b) Paulus stiller to, meget vigtige spørgsmål i Romerne 8:33-34, ”Hvem vil anklage Guds udvalgte? Gud gør retfærdig. Hvem vil fordømme? Kristus Jesus er død, ja endnu mere, han er opstået og sidder ved Guds højre hånd og går i forbøn for os.” Hvem vil anklage Guds udvalgte? Det er der ikke nogen der vil, for Kristus er vores forsvarer. Hvem vil fordømme os? Det er der heller ikke nogen der vil, for Kristus, som døde for os, er den som fordømmer. Vi har både forsvareren og Dommeren som vores frelser.

(c) Troende bliver født på ny (regenereret) når de tror (Johannes 3:3; Titus 3:5). Hvis en kristen skulle miste sin frelse, måtte han blive ikke-født på ny. Der står ikke noget i skriften om, at den nye fødsel kan mistes. (d) Helligånden bor i alle troende (Johannes 14:17; Romerne 8:9), og døber alle troende i Kristi Legeme (1. Korinther 12:13). Hvis en troende skulle blive ikke-frelst, så ville det kræve, at Helligånden ikke længere var iboende, og han kunne ikke være en del af Kristi legeme.

(e) Johannes 3:15 slår fast, at enhver som tror på Jesus Kristus, skal ”have evigt liv.” Hvis du tror på Jesus Kristus i dag og har evigt liv, men mister det i morgen, så har det aldrig været ”evigt.” Derfor: mister du din frelse, så er bibelens løfte om evigt liv en fejl. (f) Som det vigtigste argument, mener jeg, at skriften udtrykker det bedst selv, ” For jeg er vis på, at hverken død eller liv eller engle eller magter eller noget nuværende eller noget kommende eller kræfter eller noget i det høje eller i det dybe eller nogen anden skabning kan skille os fra Guds kærlighed i Kristus Jesus, Vor Herre” (Romerne 8:38-39). Husk på, at den Gud som frelste dig, er den samme, som vil bevare dig. Når vi én gang er frelst, er vi altid frelst. Vores frelse er garanteret for evigt!

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

En gang frelst, altid frelst?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries