settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvor forudsiger det gamle testamente Kristi komme?

Svar


Der findes mange gammeltestamentlige profetier om Jesus Kristus. Nogle fortolkere mener, at der findes hundredvis af messianske profetier. De følgende er de profetier, der anses for at være de klareste og mest vigtige.

Angående Jesu fødsel – Esajas 7.14: ”Men Herren vil selv give jer et tegn: Se, den unge kvinde skal blive med barn og føde en søn, og hun skal give ham navnet Immanuel”. Esajas 9:6, ” For et barn er født os, en søn er givet os, og herredømmet skal ligge på hans skuldre. Man skal kalde ham Underfuld Rådgiver, Vældig Gud, Evigheds Fader, Freds Fyrste.” Mika 5:1, ”Du, Betlehem, Efrata, du er lille blandt Judas slægter. Fra dig skal der udgå én, som skal være hersker i Israel; hans udspring er i fortiden, i ældgamle dage”.

Angående Jesu tjeneste og død – Zakarias 9:9: ”Bryd ud i jubel, Zions datter, råb af fryd, Jerusalems datter! Se, din konge kommer til dig, retfærdig og sejrrig, sagtmodig, ridende på et æsel, på en æselhoppes føl”. Salme 22:17-19: ” Hunde omgiver mig, en flok af forbrydere står omkring mig; de har gennemboret mine hænder og fødder, jeg kan tælle alle mine knogler. De ser på mig med skadefryd, de deler mine klæder mellem sig, de kaster lod om min klædning”.

Den tydeligste profeti om Jesus er nok hele Esajas kapitel 53. Esajas 53:3-7 er specielt tydelig: ”Foragtet og opgivet af mennesker, en lidelsernes mand, kendt med sygdom, én man skjuler ansigtet for, foragtet, vi regnede ham ikke for noget. Men det var vore sygdomme, han tog, det var vore lidelser, han bar; og vi regnede ham for en, der var ramt, slået og plaget af Gud. Men han blev gennemboret for vore overtrædelser og knust for vore synder. Han blev straffet, for at vi kunne få fred, ved hans sår blev vi helbredt. Vi flakkede alle om som får, vi vendte os hver sin vej; men Herren lod al vor skyld ramme ham. Han blev plaget og mishandlet, men han åbnede ikke sin mund; som et lam, der føres til slagtning, som et får, der er stumt, mens det klippes, åbnede han ikke sin mund”.

Profetien om de halvfjerds uger i Daniels Bog 9 forudsiger det præcise tidspunkt, hvor Jesus, som var Messias, ville blive ”fjernet.” Esajas 50:6 beskriver præcist, hvordan Jesus blev slået. Zakarias 12:10 forudsiger, at Messias ville blive ”gennemboret,” hvilket skete efter at Jesus døde på korset. Der kunne gives mange flere eksempler, men disse må være nok for nu. Det gamle testamente profeterer uden tvivl om, at Jesus skulle komme som Messias.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvor forudsiger det gamle testamente Kristi komme?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries