settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad er forskellen på menneskets sjæl og ånd?

Svar


Sjæl og ånd er to ikke-materielle dele, som Skriften fortæller at mennesket har. Det kan være forvirrende at forsøge at dele de to præcist op. Ordet ”ånd” har udelukkende at gøre med menneskets ikke-materielle eksistens. Mennesker har en ånd, men de er ikke en ånd. Men Skriften siger også, at det kun er troende der er åndeligt levende (1. Korinther 2:11; Hebræerne 4:12; Jakob 2:26), mens ikke-troende er åndeligt døde (Efeserne 2:1-5; Kolossenserne 2:13). I Paulus’ skrifter var det åndelige en vigtig del af den troendes liv (1. Korinther 2:14; 3:1; Efeserne 1:3; 5:19; Kolossenserne 1:9; 3:16). Ånden er det element i mennesket, der gør det muligt for os at have et intimt forhold til Gud. Når ordet ”ånd” bruges, så henviser det til den ikke-materielle del af mennesket, der ”forbindes” med Gud, som selv er Ånd (Johannes 4:24).

Ordet sjæl kan både have at gøre med et materielle og ikke-materielle aspekt af mennesket. Mennesket har som sagt en ånd, men er til modsætning en sjæl. I sin mest enkle betydning, betyder ordet ”sjæl”, ”liv.” Men udover denne essentielle betydning, taler bibelen om sjælen i mange kontekster. En af dem er menneskets villighed til at synde (Lukas 12:26). Mennesket er i sin natur ondt, og vores sjæle er urene som et resultat heraf. Princippet om, at sjælen er liv, hører op i det øjeblik den fysiske død indtræffer (1. Mosebog 35:18; Jeremias 15:2). Sjælen er, lig med ånden, et knudepunkt for mange åndelige og følelsesmæssige oplevelser (Job 30:25; Salme 43:5; Jeremias 13:17). Når ordet ”sjæl” bliver brugt, kan det referere til hele personen, uanset om denne er i live, eller befinder sig i efterlivet.

Sjælen og ånden er forbundet, men adskillelige (Hebræerne 4:12). Sjælen er essensen af menneskets eksistens; den er hvem vi er. Ånden er det aspekt ved menneskeheden, der forbinder os til Gud.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad er forskellen på menneskets sjæl og ånd?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries