settings icon
share icon
Spørgsmål

Bør en kristen starte forretning med en ikke-troende?

Svar


Spørgsmålet om, hvorvidt en kristen bør starte forretning med en ikke-troende, er ret almindeligt. Det oftest citerede skriftsted er her: ”Træk ikke på samme hammel som de vantro! For hvad har retfærdighed med lovløshed at gøre, eller hvad har lys til fælles med mørke?” (2. Korinther 6:14). Mange gange bruger man dette skriftsted, som et forbud mod, at kristne gifter sig med ikke-kristne. Man kan sagtens bruge dette om ægteskab, men der er ikke noget i konteksten, der begrænser det til kun at handle om ægteskab. Alle slags ”ulige åg” er forbudte – giftemål, intime venskaber, og, i mange tilfælde, forretningspartnerskab.

Befalingen fortæller os, at der er stor forskel på en troende og ikke-troende. Generelt set, kan den kristnes motivationer, mål og metoder ikke forenes med den ikke-troendes. Troen skaber en forandring af et menneskes karakter. Den kristnes største ambition i livet er at herliggøre Herren Jesus, og være Ham til behag i alle ting; i det bedste tilfælde stiller en ikke-troende sig ligegyldig overfor sådanne ting. Hvis den kristnes metoder og mål i forretning er identiske med den ikke-troendes metoder og mål, har den kristne højst sandsynlig brug for at revaluere og genoverveje hans/ hendes prioriteter.

2. Korintherbrev 6:14 fortsætter med at stille spørgsmålet: ”Hvad har lys til fælles med mørke?” Man siger, at folk har noget ”til fælles,” når de deler noget. Forretningspartnere er forenede på en sådan måde, at de må deles om ting – det, der tilhører den ene, tilhører også den anden. Dette er præcis, hvad der menes med at have noget ”til fælles.” Når vi nu har disse principper, er det bedst ikke at indgå forretningspartnerskab med ikke-troende. Hvis en kristen i sandhed søger at ære Herren gennem forretning, er det uundgåeligt ikke at komme i konflikt med en ikke-troende forretningspartner. ”Følges to mennesker ad, uden at det er aftalt?” (Amos 3:3).

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Bør en kristen starte forretning med en ikke-troende?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries