settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvornår er man for ung til at være i et romantisk forhold?

Svar


Hvor ung man må være, for at være ”for ung” til at påbegynde et forhold, afhænger af det individuelle modenhedsniveau, mål, og tro. Ofte vil det være sådan, at jo yngre vi er, des mindre modne vil vi være på grund af manglende livserfaring. Når vi netop lige er begyndt at finde ud af, hvem vi selv er, har vi højst sandsynligt ikke et stabilt nok fundament i åndelig forstand til, at vi kan knytte os romantisk set, og det er mere sandsynligt at vi kommer til at træffe uvise beslutninger, som kan give os emotionel, fysisk, psykologisk, og åndelig skade.

Når man befinder sig i et forhold, bliver man næsten hele tiden udsat for fristelser, specielt når følelser begynder at udvikle sig, og tiltrækningen til den anden person bliver større. Unge teenagere – og endda ældre teenagere – er hårdt trængt hormonelt set, samt oplever et pres fra samfundet, som til tider virker næsten ubærligt. Hver dag opstår der nye følelser – tvivl, frygt, og forvirring, forbundet med glæder og begejstring – som alt sammen kan være meget forvirrende. Unge mennesker bruger meget af deres tid med bare at finde ud af, hvem de selv er, og hvordan de relaterer til verden og mennesker omkring dem. Hvis man på dette tidspunkt føjer det pres til, som der vil være i et forhold, så virker dette urimeligt svært, specielt når den anden person oplever den samme omvæltning. Så tidlige forhold gør det svært at undgå skade mod det skrøbelige selvbillede, som stadig er ved at blive dannet, for ikke at nævne problemet med at modstå fristelse. Hvis det stadig lægger en person fjernt at blive gift, så er det højst sandsynligt for tidligt at begynde at date eller bejle. Det er langt sikrere for alle parter, hvis der er tale om gruppeaktiviteter, hvor unge mennesker kan udvikle sociale færdigheder og venskaber, uden at opleve presset fra, og de naturlige problemstillinger ved, at knytte sig romantisk set.

Uanset hvornår en person beslutter sig for at indgå i et romantisk forhold, så bør dette være en tid, hvor han eller hun bygger på det trosfundament, som vedkommende har fået lært, hvor man vokser og finder ud af, hvad Gud ønsker at man skal gøre. Vi er aldrig for unge til at begynde på denne spændende proces. ”Lad ingen ringeagte dig, fordi du er ung, men vær et forbillede for de troende i tale, i adfærd, i kærlighed, i troskab, i renhed” (1. Timotheus 4:12).

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvornår er man for ung til at være i et romantisk forhold?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries