settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad vil det sige at være en kristen, som er født på ny?

Svar


Hvad det betyder at være en kristen, som er født på ny? De klassiske bibelvers til at besvare dette spørgsmål, finder vi i Johannes 3:1-21. Jesus Kristus er i færd med at tale med Nikodemus, som var et fremtrædende medlem af Sanhedrinet (han havde politisk taleret i det jødiske samfund). Nikodemus var kommet til Jesus midt om natten, for at stille ham nogle spørgsmål.

Da Jesus talte med Nikodemus, fortalte han ham: ”Sandelig, sandelig siger jeg dig: Den, der ikke bliver født på ny, kan ikke se Guds rige”. Nikodemus sagde til ham: ”Hvordan kan et menneske fødes, når det er gammelt? Det kan da ikke for anden gang komme ind i sin mors liv og fødes”. Jesus svarede: ”Sandelig, sandelig siger jeg dig: Den, der ikke bliver født af vand og ånd, kan ikke komme ind i Guds rige. Det, der er født af kødet, er kød, og det, der er født af Ånden, er ånd. Du skal ikke undre dig over, at jeg sagde til dig: I må fødes på ny” (Johannes 3:3-7).

Sætningen ”født på ny” betyder i bogstaveligste forstand ”født fra oven”. Nikodemus havde et ægte behov. Han havde behov for en forandring i sit hjerte – en åndelig forvandling. Den ny fødsel, at blive født på ny, sker ved en handling af Gud, hvori det evige liv føres over til det menneske, som tror (2. Korinther 5:17; Titus 3:5; 1. Peter 1:3; 1. Johannes 2:29; 3:9; 4:7; 5:1-4; 18). Johannes 1:12,13 peger i retning af, at udtrykket ”født på ny” også indebærer at ”blive Guds børn” igennem troen på Jesus Kristus.

Heraf opstår naturligvis spørgsmålet: ”Hvad skal en person gøre for at blive født på ny?” I Efeserne 2:1 skriver apostlen Paulus: ”Også jer har han gjort levende, jer der var døde i jeres overtrædelser og synder..” Han skriver også til romerne i Romerbrevet 3:23, at: ”For alle har syndet og har mistet herligheden fra Gud”. Derfor må et menneske blive født på ny for at få deres synder tilgivet og starte i et forhold/ fællesskab med Gud.

Og hvordan sker det så rent praktisk? I Efeserne 2:8-9 står der: ”For af den nåde er i frelst ved tro. Det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. Det skyldes ikke gerninger, for at ingen skal have noget at være stolt af”. Når nogen bliver ”frelst”, så er han/ hun blevet født på ny, åndeligt fornyet, og er nu blevet et Guds barn igennem den nye fødsels fødselsret. Ved at stole på Jesus Kristus, som betalte syndens pris da han døde på korset, bliver man ”åndeligt” født på ny. ”Derfor: hvis nogen er i Kristus, er han en ny skabning. Det gamle er forbi, noget nyt er blevet til!” (2. Korinther 5:17).

Hvis du aldrig har sat din tillid til Jesus Kristus som din personlige frelser, vil du så overveje at besvare Helligånden, når han taler til dit hjerte? Du har brug for at blive født på ny. Vil du bede en bøn til omvendelse, og blive en ny skabning i Kristus i dag? ”Men alle dem, der tog imod ham, gav han ret til at blive Guds børn, dem, der tror på hans navn; de er ikke født af blod, ikke af køds vilje, ikke af mands vilje, men af Gud” (Johannes 1:12-13).

Hvis du ønsker at modtage Jesus Kristus som din personlige frelser, og blive født på ny, så er der her en enkel bøn du kan bede. Husk på, at denne bøn, eller en hvilken som helst anden bøn, ikke kan frelse dig. Det er kun ved at sætte din lid til Kristus, at du kan blive frelst fra din synd. Denne bøn er blot en enkel måde, hvormed du kan give udtryk for din tro overfor Gud og på Gud, og sige ham tak, fordi han har gjort din frelse mulig. ”Gud, jeg ved at jeg har syndet imod dig og fortjener straf. Men Jesus tog den straf på sig, som jeg fortjente, så jeg kunne gå fri ved at troen på ham. Jeg sætter min lid til dig for at blive frelst. Tak for din vidunderlige nåde og tilgivelse – den evige livs gave! Amen!”

Har du truffet et valg om at give dit liv til Jesus, pga. det du har læst her? Hvis svaret er ja, så tryk gerne på ”Jeg har taget imod Jesus i dag” knappen nedenfor.
EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad vil det sige at være en kristen, som er født på ny?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries