settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad er de fire ryttere fra Apokalypsen?

Svar


De fire ryttere fra Apokalypsen er beskrevet i Johannes’ Åbenbaring kapitel 6, vers 1-8. De fire ryttere er symbolske beskrivelser på forskellige begivenheder, som viL ske i endetiden. DeN første rytter fra Apokalypsen bliver nævnt i Johannes’ Åbenbaring 6:2: ”Og jeg så en hvid hest, og han, der sad på den, havde en bue. Han fik givet en krone, og han drog ud fra sejr til sejr.” Den første rytter henviser højst sandsynligt til Antikrist, som vil blive givet autoritet, og vil besejre alle dem, som sætter sig op imod ham. Antikrist er en falsk efterligning af den ægte Kristus, som også vil vende tilbage på en hvid hest (Åbenbaringen 19:11-16).

Den anden rytter fra Apokalypsen kan man læse om i Johannes’ Åbenbaring 6:4: ”Og ud kom en anden, ildrød hest, og han, der sad på den, fik givet at tage freden fra jorden, så folk myrder hinanden. Og han fik givet et stort sværd.” Den anden rytter henviser til en frygtelig krigsførelse, som vil bryde løs i endetiden. Den tredje rytter er beskrevet i Johannes’ Åbenbaring 6:5-6: ”Og jeg så en sort hest, og han, der sad på den, havde en vægt i hånden. Og jeg hørte nogen sige, som var det en røst midt inde mellem de fire væsener: ’Et mål hvede for en denar og tre mål byg for en denar, men olie og vin må du ikke skade!’” Den tredje rytter fra Apokalypsen henviser til en stor hungersnød, som vil komme til at ske, sandsynligvis på grund af de krige, som kommer med den anden rytter.

Den fjerde rytter fra Apokalypsen er nævnt i Johannes’ Åbenbaring 6:8: ”Og jeg så en gustengul hest, og han, der sad på den, hed Døden, og Dødsriget fulgte med ham. Og de fik givet magt over en fjerdedel af jorden, til at dræbe med sværd og sult og pest og jordens vilde dyr.” Den fjerde rytter symboliserer død og ødelæggelse. Det lader til at være en kombination af de andre ryttere. Den fjerde rytter fra Apokalypsen vil bringe mere krig og frygtelig hungersnød, sammen med forfærdelige plager og sygdomme. Det mest utrolige, eller måske mest rædselsvækkende, er, at de fire ryttere fra Apokalypsen kun er forløbere for endnu værre domme, som kommer senere i trængselstiden (Åbenbaringen kapitel 8-9 og 16).

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad er de fire ryttere fra Apokalypsen?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries