settings icon
share icon
Spørgsmål

Er dæmoner faldne engle?

Svar


Det er en åben debat hvornår Gud skabte englene. Men hvad vi med sikkerhed ved, er, at Gud skabte alting godt, fordi Gud, i sin hellighed, ikke kan skabe noget som er syndigt. Så da Satan, som engang var kendt som englen Lucifer, gjorde oprør mod Gud, og faldt fra himlen (Esajas 14; Ezekiel 28), deltog en tredjedel af englene i hans oprør (Åbenbaringen 12:3-4, 9). Der er ingen tvivl om, at disse faldne engle er kendt som dæmoner.

Vi ved at helvedet blev beredt til Djævelen og hans engle, som vi læser i Matthæusevangeliet 25:41: "Da skal han også sige til dem ved sin venstre side: Gå bort fra mig, I forbandede, til den evige ild, som er bestemt for Djævelen og hans engle." Ved at bruge det possessive ord "hans," gør Jesus det klart, at disse engle tilhører Satan. Johannes' Åbenbaring 12:7-9 beskriver en englekamp i endetiden mellem Mikael og "hans engle," og Djævelen og "hans engle." Ud fra disse og lignende vers, er det klart, at dæmoner og faldne engle er det samme.

Nogle mennesker fornægter ideen om, at dæmoner er faldne engle, fordi Judasbrevet vers 6 siger, at de er "bundet i mørket med evige lænker." Men det er klart, at det ikke er alle de engle, som syndede, der er "bundet," da Satan stadig er på fri fod (1. Peter 5:8). Hvorfor skulle Gud fængsle resten af de faldne engle, men tillade, at oprørets leder forblev fri? Det lader altså til, at Judasbrevet vers 6 henviser til, at Gud bandt de faldne engle, som gjorde oprør på en lignende måde, og at der højst sandsynligt er tale om hændelsen i 1. Mosebog 6, omkring "gudssønnerne."

Den mest almindelige, alternative forklaring angående dæmonernes oprindelse, er, at da Nephilim (kæmperne) blev ødelagt i syndfloden i 1. Mosebog 6, blev deres kropsløse sjæle til dæmoner. Bibelen fortæller os ikke noget om, hvad der skete med Nephilims sjæle da de blev dræbt, men det er usandsynligt, at Gud valgte at ødelægge Nephilim i syndfloden, hvis det betød, at han dermed tillod, at deres sjæle kom til at skabe endnu større ondskab som dæmoner. Den mest bibelsk holdbare forklaring omkring dæmonernes oprindelse, er, at de er faldne engle, altså de engle, som sammen med Satan gjorde oprør mod Gud.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Er dæmoner faldne engle?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries