settings icon
share icon
Spørgsmål

Er det bibelsk at falde i Ånden?

Svar


Det sker oftest, at nogen ”falder i Ånden” når en præst lægger hænder på dem, og personen så falder om på gulvet, efter sigende fordi de bliver overmandet af Helligåndens kraft. De, som praktiserer at lade folk falde i Ånden, bruger ofte bibelcitater som taler om, at folk blev ”som døde” (Åbenbaringen 1:17) eller faldt på deres ansigt (Ezekiel 1:28; Daniel 8:17-18, 10:7-9). Men der er en del kontraster mellem bibelsk at falde på ens ansigt, og praksissen at falde i Ånden.
  1. Når en person faldt om i bibelen, var det en reaktion på noget han så i et syn, eller en hændelse udover det normale, såsom ved Kristi forvandling på bjerget (Matthæus 17:6). I den ubibelske udgave af at falde i Ånden, reagerer personen på en andens berøring, eller ved en bevægelse af talerens arm.


  2. Der var langt mellem disse tilfælde i bibelen, og de var få, og de skete kun sjældent i nogle enkelte menneskers liv. Men hvad angår det fænomen, som kaldes at falde i Ånden, er det normalt at falde gentagne gange, og en oplevelse som sker for mange.


  3. I bibelske tilfælde falder folk på deres ansigt i ærefrygt, enten pga. det eller den de så. I den falske version af at falde i Ånden, falder folk bagover, enten som en reaktion på, at taleren vifter med sin arm, eller som et resultat af en kirkeleders berøring (eller i nogle tilfælde et skub).

Vi hævder ikke at alle tilfælde af at falde i Ånden er falske, eller en reaktion på en berøring eller et skub. Mange mennesker hævder at de oplever en energi eller kraft, som får dem til at falde bagover. Men vi finder ikke nogen bibelsk begrundelse for dette koncept. Ja, det kan godt være, at der er en energi eller kraft involveret, men hvis det er tilfældet, er det højst sandsynligt ikke Gud, og ikke et resultat af Helligåndens gerning.

Det er ærgerligt at folk ser på sådanne forvrængede forfalskninger, som ikke skaber nogen åndelig frugt, i stedet for at tragte efter den praktiske frugt som Helligånden giver os med det formål at herliggøre Kristus i vores liv (Galaterne 5:22-23). Hvis man oplever sådanne falske ting, er det ikke et bevis på, at man har Helligånden, men det er derimod et liv som er fyldt med Guds Ord på en sådan måde, at det flyder over med pris, taksigelse, og lydighed mod Gud.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Er det bibelsk at falde i Ånden?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries