settings icon
share icon
Spørgsmål

Er evig sikker bibelsk?

Svar


Når kristne lærer Jesus Kristus at kende som deres frelser, så bringes de ind i et forhold til Gud, der garanterer dem evig sikkerhed. Judasbrevet 1:24 fortæller om ”ham, som formår at værne jer mod fald og stille jer over for sin herlighed, uden fejl og fulde af jubel.” Guds kraft har evnen til at holde en troende fra at falde. Det er op til ham, og ikke os, at stille os over for hans vidunderlige væsen. Vores evige sikkerhed er et resultat af det, Gud gør, og ikke vores egen bestræbelse på at bevare vores frelse.

Jesus Kristus proklamerede selv, ”.. jeg giver dem evigt liv, og de skal aldrig i evighed gå fortabt, og ingen skal rive dem ud af min hånd. Det, min fader har givet mig, er større end alt andet, og ingen kan rive det ud af min faders hånd” (Johannes 10:28-29b). Både Jesus og Faderen har et fast greb om os. Hvem kunne nogensinde rive os ud ad Faderens og sønnens hånd?

I Efeserne 4:30 står der, at troende er ”beseglet indtil forløsningens dag.” Hvis troende ikke havde en evig sikkerhed, så ville beseglingen ikke vare til forløsningens dag, men kun til syndens, frafaldets eller vantroens dag. Johannes 3:15-16 fortæller os, at enhver som tror på Jesus Kristus skal ”have evigt liv.” Hvis et menneske blev lovet evigt liv, men derefter fik det frataget, så var det ikke ”evigt” til at begynde med. Hvis evig sikkerhed ikke er sand, så er bibelens løfte om evigt liv også en fejl.

Det stærkeste argument for evig sikkerhed findes i Romerne 8:38-39, hvor der står: ”For jeg er vis på, at hverken død eller liv eller engle eller magter eller noget nuværende eller noget kommende eller kræfter eller noget i det høje eller i det dybe eller nogen anden skabning kan skille os fra Guds kærlighed i Kristus Jesus, Vor Herre.” Vores evige sikkerhed er baseret på Guds kærlighed til dem, som han har genløst. Vores evige sikkerhed er købt af Kristus, lovet af Faderen, og beseglet ved Helligånden.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Er evig sikker bibelsk?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries