settings icon
share icon
Spørgsmål

Er Jesus Gud? Hævdede Jesus nogensinde, at han var Gud?

Svar


Jesus bruger aldrig direkte ordene ”jeg er Gud” i bibelen. Det betyder dog ikke, at han ikke proklamerede at han er Gud. Lad os som eksempel tage Jesu ord i Johannes 10:30: ”Jeg og Faderen er ét.” Vi behøver blot at se på jødernes reaktion på denne udtalelse, for at se, at han hævdede at være Gud. De prøvede nemlig at stene ham af denne grund. ”.. du, der er et menneske, gør dig selv til Gud” (Johannes 10:33). Jøderne forstod præcist hvad Jesus hævdede – at han var guddommelig. Læg mærke til, at Jesus ikke siger at han og Faderen er den samme af natur og essens. Johannes 8:58 er et andet eksempel. Jesus sagde: ”Sandelig, sandelig siger jeg jer: før Abraham var, er jeg!” Jøderne reagerede på dette, ved at samle sten op for at stene ham for blasfemi, som moseloven krævede af dem (3. Mosebog 24:15).

Johannes formulerer ideen om Jesu guddommelighed på denne måde: ”Ordet var Gud” og ”Ordet blev kød” (Johannes 1:1, 14). Disse vers indikerer meget tydeligt, at Jesus er Gud, kommet i kød. Apostlenes Gerninger 20:28 står der ”for at i kan være hyrder for Guds kirke, som han har vundet sig med sit eget blod.” Hvem vandt kirken – Guds kirke – med sit eget blod? Svaret er Jesus Kristus. Apostlenes Gerninger erklærer at Gud vandt kirken med sit eget blod. Derfor er Jesus Gud!

Disciplen Thomas sagde om Jesus: ”Min Herre og Gud” (Johannes 20:28). Jesus irettesætter ham ikke. Titus 2:13 opmuntrer os til at vente på vor Gud og Frelser, Jesu Kristi, komme (se også 2. Peter 1:1). I Hebræerne 1:8 erklærer Faderen om Jesus, ”men til Sønnen: Din trone, Gud, står til evig tid, dit kongescepter er retfærdighedens scepter.” Faderen taler altså til Jesus og siger ”Gud”, som peger på at Jesus sandelig er Gud.

I Åbenbaringen siger en engel til Johannes, at han kun må tilbede Gud (Åbenbaringen 19:10). Der er mange steder i bibelen, hvor Jesus bliver tilbedt (Matthæus 2:11, 14:33, 28:9, 17; Lukas 24:52; Johannes 9:38). Han irettesætter aldrig mennesker, for at tilbede ham. Hvis Jesus ikke var Gud, så ville han netop have irettesat disse mennesker, på samme måde som englen gjorde i Åbenbaringen. Udover disse vers, er der mange andre skriftsteder i bibelen der understøtter, at Jesus er guddommelig.

Den allervigtigste grund til, at Jesus må være Gud, er, at hvis han ikke er Gud, så ville hans død ikke være nok til at betale for verdens synder (1. Johannes 2:2). Hvis Jesus ikke var Gud, så var han en almindelig skabning, og kunne derfor ikke betale en evig straf, som var påkrævet pga. synd begået mod en evig Gud. Kun Gud selv kunne betale for en evig straf. Kun Gud kunne tage hele verdens synder på sig (2. Korinther 5:21), dø, og genopstå, og dermed bevise sin sejr over synd og død.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Er Jesus Gud? Hævdede Jesus nogensinde, at han var Gud?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries