settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad er tegnene på endetiden?

Svar


Matthæus 24:5-8 giver os nogle vigtige informationer, vi kan bruge til at ræsonnere os frem til endetiden, ” For der skal komme mange i mit navn og sige: Jeg er Kristus! og de skal føre mange vild. I skal høre krigslarm og rygter om krig. Se til, at I ikke lader jer skræmme! For det skal ske, men det er endnu ikke enden. For folk skal rejse sig imod folk, og land imod land, og sted efter sted skal der komme hungersnød og jordskælv”. Et stigende antal falske messias’er, en stigning i krigsførelse, en stigning i hungersnød, plager, og naturkatastrofer – disse er endetidens tegn. I denne skriftpassage bliver vi dog advaret: Vi skal ikke lade os føre vild, for disse begivenheder er kun fødselsveer; enden er ikke kommet endnu.

Nogle fortolkere peger på ethvert jordskælv, ethvert røre i den politiske verden, og ethvert angreb på Israel som et sikkert tegn på, at endetiden er på vej med hastige skridt. Selvom disse begivenheder kan pege på, at de sidste dage er godt på vej, så betyder de ikke nødvendigvis, at endetiden allerede er begyndt. Apostlen Paulus advarede om, at der i de sidste dage ville ske en markant stigning i falsk lære. ”Men Ånden siger udtrykkeligt, at i de sidste tider skal nogle falde fra troen, fordi de lytter til vildledende ånder og dæmoners lærdomme” (1. Timotheus 4:1). De sidste dage beskrives som ”hårde tider”, pga. menneskets tiltagende onde karakter, og fordi folk aktivt ”står sandheden imod” (2. Timotheus 3:1-9; se også 2. Thessaloniker 2:3).

Andre mulige tegn inkluderer, at templet i Jerusalem bliver genopbygget, at fjendskabet mod Israel tager til, og skridt hen imod en et-verdens regering. Det mest fremtrædende endetidstegn, har dog at gøre med staten Israel. I 1948 blev Israel anerkendt som stat, for første gang siden år 70. Gud lovede Abraham, at hans efterkommere ville have Kanaans land som en ”evig ejendom” (1. Mosebog 17:8), og Ezekiel profeterede om Israels fysiske og åndelige genoplivelse (Ezekiel kapitel 37). Set i lyset af Israels vigtighed for eskatologien, er det vigtigt at Israel har sit eget land (Daniel 10:14; 11:41; Åbenbaringen 11:8).

Med disse tegn i tankerne, kan vi med visdom skelne, hvad angår forventningen om endetiden. Vi burde dog ikke fortolke nogle af disse respektive hændelser med, at endetiden er fortstående. Gud har givet os nok information til, at vi kan være forberedte, og det er netop det, vi er kaldede til at være.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad er tegnene på endetiden?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries