settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad skal der ske, ifølge endetidsprofetien?

Svar


Bibelen har meget at sige om endetiden. Næsten hver eneste bog i bibelen indeholder profeti, der omhandler endetiden. Det kan være svært at samle og organiserer alle disse profetier. I det følgende vil der være en kort opremsning af det, bibelen forudsiger vil ske i endetiden.

Kristus vil tage alle genfødte kristne bort fra jorden, i en begivenhed der omtales som bortrykkelsen (1. Thessaloniker 4:13-18; 1. Korinther 15:51-54). Ved den store dom vil disse troende blive belønnet for deres gode gerninger og trofaste tjeneste imens de levede på jorden, eller de vil miste belønningen, men ikke frelsen, pga. deres mangel på tjeneste og lydighed (1. Korinther 3:11-15; 2. Korinther 5:10).

Antikrist (dyret) vil få magt på jorden, og vil lave en pagt med Israel i syv år (Daniel 9:27). Denne syvårige periode kendes også som ”trængslen.” I løbet af trængselstiden vil der ske frygtelige krige, hungersnød, plager og naturkatastrofer. Gud vil udøse sin vrede over synd, ondskab og oprør. I trængslen vil der ske forskellige begivenheder, såsom fremkomsten af de fire ryttere, de syv segl, trompeten og vredesskålene.

Omkring midtvejs i syvårsperioden, vil antikrist bryde sin aftale med Israel, og erklære krig imod dem. Antikrist vil begå ”ødelæggelsens vederstyggelighed”, og placere et afgudsbillede af sig selv i templet i Jerusalem (Daniel 9:27; 2. Thessaloniker 2:3-10), som på dette tidspunkt er blevet genopbygget. Den anden halvdel af trængslen er bedre kendt som ”den store trængsel” (Åbenbaringen 7:14)og ”Jakobs trængselstid” (Jeremias 30:7).

Ved slutningen af trængslens syvårige periode, vil Antikrist iværksætte et endeligt angreb mod Jerusalem, som kulminerer i slaget ved Armageddon. Jesus Kristus vil vende tilbage, ødelægge Antikrist og hans hære, og kaste dem i Ildsøen (Åbenbaringen 19:11-21). Kristus vil så binde Satan i afgrunden i 1000 år, og han vil herske i hans jordiske kongerige i denne tusindårige periode (Åbenbaringen 20:1-6).

Ved slutningen af de tusind år, vil Satan blive sluppet løs, og blive besejret endnu en gang, og derefter blive kastet i Ildsøen (Åbenbaringen 20:7-10) i al evighed. Kristus vil så dømme alle vantro (Åbenbaringen 20:10-15) ved dommen ved den store, hvide trone, og kaste dem alle i Ildsøen. Kristus vil så skabe en ny himmel, en ny jord og det nye Jerusalem – det evige bosted for alle troende. Der vil ikke længere være synd, sorg, og død (Åbenbaringen 21-22).

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad skal der ske, ifølge endetidsprofetien?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries